Totaal aantal leaks

zaterdag 10 december 2011

Nr 99

Pittoresk
Deel huidige Euro gebied
HH in actie
U vraagt zich natuurlijk wel eens af hoe het zo gekomen is met de HH. In feite is de basis reeds gelegd in het illustere jaar 1956. Daarvoor waren de HH natuurlijk al aanwezig maar slechts in vloeibare vorm. Maar vanaf 1956 begon het begin en kregen wij, de ene wat eerder en de andere niet, onze huidige frisse verschijning. Over frisse verschijning gesproken, tijdens deze wandeling heeft u wel degelijk echte stappers nodig want een deel van het traject voert door een natuurgebied in ontwikkeling (net als de HH) voorzien van vette klei. Deze mag u niet meenemen maar er is op deze dagen geen ontkomen aan dat zowel de schoenen als de spijkerbroek, merk noemen wij niet, worden volgestuwd met onderdelen van deze substantie. Vergeet daarom niet om thuis snel een andere broek aan te doen want anders komen de HD achter u aan met verwensingen over zaken die hier niet opgeschreven kunnen worden. HF heeft deze week te horen gekregen dat hij geen inpandige suikers meer draagt dus zijn wandelingen kunnen nu al niet meer stuk. HH was onlangs verteld dat ziekenhuiscontrole ook pas weer over drie jaren behoefde dus er komt meer dan tijd genoeg om u van onze wandelingen te vertellen voorzover u hiertoe natuurlijk ontvankelijk bent. Overigens kun u als u het ontwaart tijdens deze tocht de HD van HF gewaarworden, hetzij educatief, hetzij wachtend want er kan NOG een trein aankomen. Je kunt je natuurlijk wel afvragen of de HH net zo fijn hadden kunnen wandelen als het menselijk ontwerp niet was voorzien van wandel ledematen. Filosofisch als wij zijn praten wij daar wel over maar doen daar geen verslag van. Het voert ons af van de ge-eikte paden. Nogmaals. er is geen sprake van een vooropgezet plan maar het kan geen toeval zijn dat de HH net wandeling 28 van dit boekjaar doen en er is gedoe over de Euro. Zoals de HH het nu willen inschatten kan een wandeling in Engeland wel maar zult u moeten Schengen. Neem voor de zekerheid dit verslag mee als u gaat. Nu we het toch over aardse zaken hebben: bij de PVV (niet te verwarren met de Partij Voor Bier (i.o. door de HH) is onduidelijkheid over het begrip nationalisatie van de bank. Wanneer kun je nu hiervan spreken? Wat wel door de heer W. Bos is opgehelderd is de verblijfplaats van ca. 6.5 miljard bij de transactie Fortis. En het is niet bij onze zuiderburen hoewel hier nu geen grappen meer over worden gemaakt. Het is tijd voor regeren en wel met een strak budget. Dat brengt ons bij een hekele kwestie. Ook het tot nu toe steeds met eigen middelen gefinancierde leesgenot uwer van onze wandelingen staat onder druk. Het zou dus kunnen zijn dat lezing en der vermaeck van uwer in de toekomst niet meer gratis en zonder betaling zal zijn. De tijd zal het leren en wij houden u.

Goed, op weg via zakelijk dan toch bij HF. Wederom overwoog deze beste man om weer zonder wandelschoenen op pad te gaan. Heftig inspreken door HH deed gedachtenverandering plaatsvinden en zodoende werden ook van HF extra schoenen in de Zweed van HH geparkeerd. Genoemde Zweed was bij Drs. P. geweest voor een kleine beurt die gaande weg werd ingewisseld voor een grotere en uiteindelijk een grote beurt. Heerlijk. Een klein glimlachje was wel te bespeuren bij genoemde. HH kreeg een keuze uit twee wandelingen inzake een optie voor nummer een of twee. Kiezen is niet het sterkste punt van de HH, evenals het nemen van beslissingen niet. Zodoende werd gewoon nr 1 verkozen en eindelijk gingen wij op weg. Wederom een groene wissel, maar nu nr. 99.

U start net als wij bij het station van Zwijndrecht. Rondom smijt u de auto neer. Wij zorgden dat tijdens een niemandkijktmoment de schoenen werden geruild, niet onderling maar ertussen. Wilt u de gevoelstemperatuur weten? Van kwaad tot koud. Mutsen en handschoen visioenen verschenen.
Wanneer u de suggestie van nr. 99 volgt dan is met station in uw rug naar links, bij verkeerslicht RA en dan doorlopen tot bij een passage/winkelcentrum. U gaat stiekum langs een flat, loopt net als de HH na het kerkhof eerst rechtdoor maar keert dan op uw schreden terug en vervolgt de wandeling zoals beschreven.

Dat betekent langs kerkhof, dan LA langs kerkhof en dan RA en uiteindelijk langs spoor en lachpaard. Hoewel, niet als wij vriendelijk vroegen naar het waarom. HF ging nog ff terug om paard te vertellen over onze gevoelens. HH begon eindelijk zijn brood (met Oud Amsterdam, zonder Ajax) op te eten. U loopt langs de treinbanen aan uw linkerzijde en inderdaad, er verschijnen zo nu en dan exemplaren. De Thalys liefhebbers kunnen ook opgelucht zijn. U hoeft tijdens deze route nergens in te stappen.

Wat verder weg moet u eerst het talud op (ja, waarom?) en oversteekt u voorzichtig een gevaarlijke weg. Aan de overzijde gekomen gaat u LA en oversteekt het complex van de Kijfhoek. Wij namen een panorama onderneming want na het passeren van de HH weet je het nooit, zeker niet met treinen in het vizier. Overigens zagen wij een ineens weet je het die moedwillig een wagon achterliet en al ronkend met lokomotief er van door ging.
Ook was er sprake van opgravingen waarvan doelen ons slechts vraagtekens opleverden. Hier daalt u rechts af naar: .....

Nu komen wij bij het doel van deze onderneming. Kijfhoek is een natuurgebied in ontwikkeling, zeer geschikt voor simultaan plassen (zoals altijd van u af) en de kans dat u dames met honden ontmoet is riant. Hoewel anders wordt beweerd hoorden de HH wel de speciale hondenfluiten. Laten we vooral de bijzondere waterpartij aan uw linkerhand toch eens vergeten.
En maar wandelen en uit de wind en weer in de wind, HH uit volle borst winden latend. HF was niet bij machte zijn tempo bij te houden. U passeert het buurtschap Kijfhoek met een pittoresk kerkje. Dat laatste staat niet aan de buitenkant erop, u zult dus zelf moeten ontdekken. Wij wandelden uiteindelijk door, kregen meer dan genoeg Devel aan bepaalde zijde en wanneer u net als wij besluit de wandeling voort te zetten dan heeft u meerdere kilometers in de benen alvorens zwijndrecht weer bereikbaar is. HF beging hier de standaard beginnersfout door uit de school te klappen tegen een zogenaamd aardige dame met 2 honden. We zullen zien of we de schade nog kunnen beperken. Via herinneringen van vroeger eens, insecten flats, stadspark gaat het geleidelijk weer richting A16, die u de hele route amper zult horen, ondersteekt deze en gaat dwars door het station (ja je moet er bij geweest zijn om het te kunnen geloven) richting in ons geval rustige zweed. Ook nu kozen wij ons schoenenmoment zorgvuldig en gingen naar Barendrecht om in een zekere uitspanning te genieten van dubbele bieren (3x), 1 x gewoon pils, 1 x bittergarnituur en 2 x langskomen van schotel met kaas en worst en mosterd. Weet, u moet hier met euro's betalen (zolang het nog kan), plastic is uit den boze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u oh medeburger