Totaal aantal leaks

zaterdag 9 juni 2012

La Trappe de HH wel in


Het was vandaag inderdaad het weertje wel. Sinds vorige week was de route al min of meer maar dan meer besloten en vastgelegd. Zodoende moest Tilburg het worden. Wisselen met nr 174 dus.
Hoewel HH enige aarzeling deed voorkomen aangaande temperaturen deed HF het zijne ertoe en werd aldus besloten en op weg. Dat het een speciale dag zou worden bleek uit de volgende zaken:
> er wordt de komende weken niet door de HH in deze samenstelling gewandeld
> HF bewoog zich op nieuwe schoenen
> in plaats van bij het station het de schalkse HF besloten dat wij bij het klooster zouden starten.
(natuurlijk weet u weshalve: daar is het bier).
> TomTom moest het zonder zekering doen en HF spaarde aldus.
Dit kunnen de HH beamen
eigener hopjes

Wat feiten op een rij:
> Trappistenklooster Koningshoeven
> La Trappe
> Kerkeindse Heide
> Brekxsche Hoven


Allemaal zaken die u tijdens de wandeling als bagage meekrijgt en uw geestelijke en lichamelijke gesteldheid zullen voeden met aanhoudende inspiratie. Heeft u dan de komende periode een dip of zit het eens niet mee stelt u zich dan eens voor wat het betekent als u dit niet zou hebben! Zoveel verschil is er aan de buitenkant van uw prachtige lichaam niet waar te nemen.....

Op onzinnige wijze wist HF wel de weg naar Tilburg op een vlotte wijze te doorgronden (hij komt hier immers vandaan), maar bijna op de plek van bestemming moest er weer zo nodig site seeing worden gedaan. HH toonde zich een ware bijrijder en gaf geen commentaar. Achteraf natuurlijk een prachtige rit maar te voet deden wij ook een stuk. Enfin, uitstappen, HH de oude en HF de nieuwe schoenen aan en hupsakee op weg.
Eerste stuk asfalt maar na stallen op nr 10 RA en gaat de natuur u tegemoet komen. (Kerkeindse Heide). Houdt u er rekening mee dat het laatste stuk voor de snelweg drassig en grassig kan zijn en is. Wij liepen langs de grote weg, hilarisch hoe mensen uit de caravan met een kopje koffie en een zelfgemaakte etenswaar ons niet begrijpend aan staarden (meer in de trant van: hoe komen die nu achter het hek?) gingen wij via een slinkse methode gebruik makend van taluds eerst omhoog, RA, direct de weg oversteken, LA, dan weer naar beneden alwaar wij een doorsteekje vonden. Bij lantarenpaal 21 (komt na nummer 20) RA het bos in. Wij ontmoetten daar twee volkomen willekeurige wandeldames, die wij beleefd maar wel concreet passeerden. hopende dat dit de eerste en laatste keer zou zijn. Yes.
Vandaag ff leeg natuurlijk
U zit nu in de Brekxsche Hoven. Het is ondoenlijk om iedere bocht en route aanpassing te beschrijven aangezien de download u van alle informatie voorziet. Doe vervolgens als HH en kies op tijd LA, echt 100 m voor het spoor, wandel langs een lokaal bosje en RA de Zonderlokstraat in. Hoewel men alle coniveren aan u zou willen verkopen is daar geen tijd voor. Aan het eind gaat u als het ware een fietspad LA en komt de lange dreef als gevoel naar voren. Blijven lopen is het advies en alle niet aanwezige bankjes negeren. Onderweg langs en over wilhelmina, treinen aan de rechterzijde en idem station. En natuurlijk de eigen fanmail vergaderplek. Bij de fa Interpolis (wij maken geen reclame) is een mooie tuin waar u de hammen en dranken kunt nuttigen. Ter plekke maakten wij een bewijsopname.

Hier kunt u op ons gemak rusten ender verpozen.


U moet het treffen als u wilt bestellen

Wanneer deze onzin allemaal klaar is gaat u via de stationstraat het dynamische Tilburg in. Volgt u hierbij goed de beschrijving want men doet moeite om u tot pure wanhoop te drijven. Maar als het ons lukt....nietwaar?Uiteindelijk gaat u via de PLUS + haven de stad uit, langs bebouwing en oranje gekte aan de rechterzijde en aan het eind LA langs wederom het wilhelminakanaal. Onderweg passeert u de motorvrienden waar volgens HF (hoe hij dat weet ....) de HH geen lid van kunnen dito mogen worden. Wij dachten even dat een persoon in kwestie ons tegemoet kwam maar dat bleek een fata onzin te zijn. Intussen spraken wij beleefd met een hondenuitlaat service en vervolgden alsmaar onze route. Eerst nog onder twee bruggen door en eindelijk de ophaalbrug LA over. Op dat punt heeft u reeds zicht op de vertrek lokatie en roept u om bier. (niet hardop).
niet een maar + haven
Dit laatste stuk asfalt is als vanzelf en voor u het weet kunt u de schoenen uitdaan, HF had geen blaar dit keer, en beweegt u zich (niet door de hoofdingang) via de mariakapel naar de uitspanning alwaar bieren in diverse vormen en omvang verkrijgbaar zijn. Tevens serveert met quadro turbo bitterballen, waarbij de uitbater ons waarschuwde dat 8 stuks ruimschoots de lading dekt. Dit laatste kunnen wij beamen. Bent u net als met 2, dan zijn deze acht ballen voorzien van een speciale gistingmixinhoud ragout voor ferme wandelaars een uitdaging. Onderweg naar huis vormt de opboering een herinnering aan een geslaagde wandeling.

Overigens zal de bevooorrading en ontvreemding van de goederen iedere dag een avontuur zijn getuige deze beelden....


Een tip die de wandeling u meegeeft: Toch teveel gedronken en wat loom in de benen? Vanaf het plein voor de kloosterpoort vertrekt een bus naar station Tilburg.......


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u oh medeburger