Totaal aantal leaks

maandag 20 augustus 2012

En dat is 238


Houdt het dan nooit op? Komen we er nooit vanaf? Wanneer stopt het? Allemaal paniek vragen van u beste lezers waar wij gelukkig een positief geluid op kunnen laten horen. De HH gaan gewoon door met het publiceren van wandelgenot zodat u, helaas slechts op incidentele basis, kunt genieten van prachtig proza aangevuld met lyrisch beeldmateriaal, allemaal eigen werk. En volgens een van onze actiefste lezers het best te consumeren na inname van minstens twee alkoholische versnaperingen, zoals eerder reeds gemeld.
Vandaag was een wissel van groene oorsprong aan de beurt en wel nummer 238. HF had (terecht!) opgemerkt dat het vakantie tijd was. Mede daardoor bleek zijn normaal standaard aanwezige beperking deels te zijn opgeheven zodat ook Amsterdam en omstreken ineens benaderbaar bleken. Hoe leuk moet het geweest zijn dat HH aankondigde dezelfde beperking te hebben losgelaten zodat volgende week deze gang van zaken zich lijkt te herhalen. 


Hoewel er dus sprake was van enig oponthoud de afgelopen weken waren we de wandelrituelen niet vergeten. HF met de nieuwe schoenen, HH met sandalen. Voor de rest voldoende drank mee want het was zeg maar heet ...
Hoewel HF de airco niet wenste te gebruiken (kon ook niet) gingen wij toch met volle moed richting station Amstel. Dit was bij HH bekend wegens ooit aanwezigheid ener dochter in deze omgeving. Hij wist ook een sneaky parkeerplaats te vinden zodat de door Amsterdam zo gewenste pecunia in de zak kon blijven.
Het is de HH wel opgevallen dat Schiphol eerst niet wist dat de HH nabij waren maar zodra dit nieuws bekend was geworden werden alle vliegtuigen aan de grond gehouden. Hulde...

Dus voorbij de bekende begraafplaats (langs de parade) en daar kon worden geparkeerd.
Kort schoenenritueel bij HH bij HF wat langer maar dan toch op weg.
Parkje door, gek hekwerk hoor, passende kleuren daar niet van, was ooit Floriade. Men hanteerde gekke brugbouwers maar ok, dat moet dan maar. Slingerend langs het meer, uitzicht op terras (maar natuurlijk maakten wij daar geen gebruik van) en verder richting Ouderkerk ad Amstel. Langs de Rembrand molen, Klein Kalfje (daarover straks meer) lieten we nu links liggen en zodoende zagen wij dat de opsteller dezer route toch weer kans heeft gezien de nodige onzinnige kilometers erin te stoppen. Dat dan weer wel.

Onderweg hebben wij toch veel moeite gedaan onze kleine dierenvriend een behouden oversteek te gunnen. Het gaat de HH erg aan het hart dat overal toch er van alle kanten op dit prille geluk wordt gejaagd. Natuurlijk zagen wij onze Harrie de reigert die zich vrijwel niets van ons aantrok maar gewoon bezig was de dierenwereld weer wat uit te dunnen.
Bij boerderij de Driesprong raakten de HH de tel kwijt maar gelukkig kwam HF als eerste tot bezinning en kon toch een goed gevolg worden gegeven aan de route. Wij bekwamen aangenaam gezelschap van een volgpaard (geheel eigener keuze). 

Bijgaand nog een huishoudelijke mededeling van huishoudelijke aard. Indien nodig toch maar zelf meenemen, ophouden dan wel op een andere plek afgeven.
Bij O ad A overstaken wij de Amstel en gingen LA, eerst over een leuk wegje en daarna ook.
Onderwijl was het tijd voor de maaltijd hetgeen op een bank geschiedde die nagenoeg naast de A gelegen was. Hoe toevallig kunnen dingen zijn bij en tijdens een wandeling. Wat wij toen al wisten is dat u niet op dient te zien tegen een uurtje zicht en geluid van de A2. Wij hadden een houding van kan ons het wat schelen! Maar u dient deze opmerking wel op de juiste waarde te duiden want het is waar. Er ligt hier een A2 verscholen waar menig automobilist het bestaan van weet.
Maar goed, u heeft tijdens deze route veel zicht op de Amstel, soms kilometers lang. Aan het eind van de wandeling naast de A2 deed zich de gelegenheid voor om een laarzenpad te nemen, hoewel wij daar beiden niet op gekleed waren. 

Niettemin vonden wij een stuk van dit pad genoeg en bereikten wij direct weer de Amstel en liepen nu richting Amsterdam, alwaar wij via een leuk stuk binnenkwamen. Kruip door sluip door, woonboten, stadstuinen, modderpaden ( nu even niet) en mooie brug en zie daar, zicht op het reguliere eindpunt. Voor ons natuurlijk niet want wij moesten nog wat door. Maar via het station, links af, brug over (die werd vanwege de hitte nat gespoten, dus kregen wij nog een gratis voetendouche) links af en nu weer de A volgen, langs de Parade, kerkhof en inderdaad daar was de auto weer. Schoenen omgeruild, even gapen en op weg naar de kalfjeslaan, zoals gezegd Klein Kalfje. Hoewel dit een horeca gelegenheid is wenste men op voorhand niet van harte te bedienen. Maar als de bestelling eenmaal was opgenomen werd vrijwel direct het bestelde geleverd. 


Wij dronken 4 grote witte bieren van de tap en een mix van bitterballen en vlammetjes want dingen kunnen altijd heter.

Hoe was het geweest vraagt u? Nu, omdat de zon ook zo nu en dan een wolkje liet aanrukken hebben wij de hitte niet als bezwaarlijk ervaren en hebben eigenlijk heerlijk gewandeld.

Terug naar Rotterdam zouden wij 43 minuten extra ervan kunnen genieten maar dat wilden wij dan toch maar niet. Zodoende moesten wij kruipen en sluipen maar uiteindelijk zijn beide HH goed en wel thuisgekomen, waarvan akte.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u oh medeburger