Totaal aantal leaks

zondag 10 februari 2013

Spontaan in België

Waar komt toch die spontane drive vandaan dat de HH iedere vrijdag moeten wandelen? Beste lezers, wij weten het ook niet. Zijn wij zo fijnmazig? Hebben wij deze gevoelens? Spraken wij het nooit en te nimmer af? Het is ons onduidelijk. Maar hoe het ook is, wij wandelen gestaag en op zijn tijd.

Wij hadden slechte voorbereiding en geen zin en zo. Op die manier kwam HH HF halen en hadden zij geen voorbereiding. Gelukkig is de kofferbak van HH bijzonder diep en voorzien van diverse wandelroutes, leuk of niet.


Op weg naar het o zo pittoreske België bespraken wij o.a. de problemen met de Fyra. Met name op de terugweg hadden wij nog niet gememoreerd of er deed zich ter zijkant een aangezicht voor. Weliswaar oud materieel maar niettegenstaande werd er wel doorgereden.

Over doorrijden gesproken, wij deden deze:

Bijschrijft der wandeling
Dat betekent stoppen bij een destijds genoemde horeca gelegenheid en daar de schoenen heel snel omwisselen. Dat laatste lukte wonderwel zodat wij direct een aanvang konden maken en de straat overstaken om de route te aanvangen. Hoewel reeds in den beginne wisten wij nog van de vorige keer dat de wandeling al direct bij aanvang mis liep. Gelukkig nu weer want HF wilde op zijn gepaste humorwijze  HH in de fout laten gaan. Maar dat lukte niet want HH had de list doorzien en wenste inspraak in de route. Toen moest HF wel met zijn billen bloot en bleek dat er een list aangewend was om HH van zij wijs te brengen. Maar dat gaat niet gebeuren dus met aanpassing van HH werd gewoon de juiste route aangehouden die echt niet 16,5 km bedraagt maar dit terzijde.

Doorlopen is het motto en genieten van de schoonheid onderweg. De HH memoreerden het a.s. mei weekend alwaar zij zich uit de naad en sloffen zullen lopen om u lezers van genot te voorzien. Maar ook dit terzijde....

start ener route
Impressies van de route werden vastgelegd en een deel ervan is hier terechtgekomen.


Het weer wenste deze keer geen regen te verstekken dus daarom vooraf helaas, maar wij waren zover gekomen dat de rest moest volgen. Wat dacht u van kleine mannen in het verschiet? Maar wij zagen ze en hebben ze vastgelegd. Wachten kon edoch niet dus doorlopen was het devies. En zie, de HH deden dit.  Ook na aarzelen en wederom aarzelen en nogmaals aarzelen werd het paterspad gekend en gedaan. Nu wij het toch over het weer hebben: dat was in drie letter grepen fantastisch. Waarom de HH dit verdienen? Wij hebben natuurlijk ideetjes maar de werkelijkheid is altijd net ff scherper.Wanneer u de zuid route van de markwandeling aanhoudt dan zult u zeker wanneer u de beschrijving volgt op enig moment het merkske oversteken. Zie daar een mooi foto moment. Oplettende lezers zullen zich herinneren dat ooit de HH werden geconfronteerd met hooglanders die erg opdringerig werden, wellicht aangegrepen tot...


Niettemin gingen de HH gewoon verder, zeker nadat het zoveel  moeite had gekost om het de moeite waard deel van de route te vinden. Tip: laat u niet weerhouden door verboden toegang. Tip 2: Merkske.Onderweg gaat u diverse kapelletjes zien, de een nog dan de ander. Maar laat u zeker beïnvloeden net als de HH.
Het bankje kwam dit keer precies op tijd zodat om 1300 uur de boterhammen en puntjes genuttigd konden worden. Wij konden niet neerzitten aangezien het bankje was voorzien van nattigheid.
Café in Holland passeert u na de molen evenals het gele witte optrekje. ( het withof). Vanwege het gebrek aan groene bebossing konden wij u een aangenaam doorkijkje presenteren.

Passanten van het dierenrijk willen wij u niet onthouden zeker niet omdat het van die aangename exemplaren betreft. Weest gerust net als de HH. Er gebeurt u niets.


Eindelijk konden wij verder wandelen en zoals zo vaak deden wij aan het einde eigen inbreng zodat de steen fabriek met zijn zo leuke meertjes deze eer niet kon worden aangedaan. Maar terugbladeren brengt u naar elke gewenste info op dit punt.

Vervolgens kwamen wij terug op ons beginpunt zodat de thuisreis aangevangen kon worden. Oud-IJsselmonde met de bekende kroeg werd ons deel. Bittergarnituur deze keer niet zodat de ene H de andere op dit punt zal moeten aanvullen in een volgend verhaal.
Tot spoedig.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u oh medeburger