Totaal aantal leaks

donderdag 26 mei 2011

Een, 2, III, quattro, cinq, sechs, zevenhuizen


Vandaag deden wij iets wat normaal nooit voorkomt. De afspraak werd verplaatst want er kwam slechter weer en de HH willen en kunnen daar nooit op wachten. Vandaar eerder gestart? Hoeveel vraagt u? Nou een hele dag. Dit had mede te maken met herrie vrienden die overkomen uit Canada en deze hebben aangegeven op tijd te willen beginnen. Dan kan en mag een wandeling geen etenroet.

Vanavond pasten wij deze wandeling naar eigen smaak aan want wij willen altijd meer.
Zodoende liepen wij alvast vooruit te denken en gingen op pad niet eerder dan dat HF de nieuwe meubels had bezien en onze Dikkert volkomen negeerde. Gelukkig was de rest wel aanwezig en blijven hangen.

HF in actie, HH natuurlijk ook
Groeten uit IJsland
Wat dit het mysterie?
Het is volkomen nutteloos om aan te geven wat wij deze keer meemaakten. Hardlopers die zeer verdachte kniebewegingen maakten. Het leek wel uit vrije wil te gebeuren. Nadat wij een hond en bijbehorend baasje hadden aangesproken werden wij gewaar dat het gerucht ging dat er een vliegende aap, vermomd als duif maar met de kenmerken van een kleine bijzondere vogel zou zijn gesignaleerd. Blijkbaar had een dergelijke mededeling een licht erotische werking op een aantal voornamelijk mannenvolk. Men was in grote getale komen opdraven met hele grote joekels van voren. En er was zeker sprake van de uitdrukking: "  de mijne is veel groter dan wat ik bij jou zie ".  Om die reden lieten de HH zich niet uit kun tent lokken en hielden alles binnenwaarts. Zodoende kunnen wij u melding, nagenoeg live, doen van hetgeen ons is overkomen. Zo ziet u, de uitdrukking wandel mee met de HH want het leven is al saai genoeg wordt op deze wijze wederom bewaarheid.

Nadat wij de struise vogelheren waren gepasseerd kwam het moment van de waarheid. Zijn er molens en zo ja, hoeweinig? Aangezien de vulkanen in IJsland ons niet met rust laten hielden de HH rekening met verduistering en andere lugubere feiten.
Dat laatste is gebleken, verwijzend naar foto materialistisch bewijs.
Tel uit je molens
Gelukkig kunnen wij u melden dat naast een bovenmolen met name de ondermolens de boventoon voerden. Aangezien wij u kunnen voorstellen hebben wij een explicatie van de geheime molentaal in de stukken opgenomen.
Een kleine uitleg is wellicht op zijn plaats:

1 x draaien betekent: niets aan de hand
2 x draaien betekent: nog steeds niet aan de hand
3 x draaien betekent: het is nog steeds niet de moeite waard

Molenrituelen
voor de rest verwijzen wij u graag naar de bijgevoegde leertabel.

Eerste koor, nauwelijks hoorbaar
Zoals u uit de stand kunt opmaken werden de HH hartelijk begroet. Op dit punt van het pad, bij de laatste der 3 molens kozen wij ons hazepad en maakten ons via weilanden en gewassen (waarbij wij nadrukkelijk nergens op trapten) uit de voeten. Dit betekent langs een deftige woning met eigen beregening, hijskranen, auto dealers en  zo voorts rechtsaf richting 7Huizen. Onderweg rechts fraaie staaltjes van huizen uit begin 1900, waar toch wel vaak TV werd gekeken. Blijkbaar is er niets meer te doen in dit land. Wij daarentegen werden getrakteerd op prachtige samenzang van het lokale schapenkoor : het doet er niet toe hoe je eruit ziet en of je uit je bek stinkt. Integendeel.

De kerk in kwestie
Via de fantastische dorpsstraat die wij helemaal uitliepen kwamen wij bij de kerk. Nou, die is prachtig. Aangezien een bepaald heerschap thuis niet mag spelen werd deze helemaal alleen naar de kerk gestuurd om alhier klanken voort te brengen. Het aantal toehoorders was minimaal.
Eenmaal uit de dorpsstraat keerden wij terug op onze schreden en vervolgden de route zoals beschreven en liepen uit Voorzorg langs het dorp uit en de natuur in. Blijf vooral doorlopen, negeer de 1e brug en pas bij het 2e exemplaar steekt u RA en bent u weer bij de auto van de HH, mits wij daar ook zijn natuurlijk.

Bier was er volop, deze keer weizen van de tap. De ballen kwamen zeker niet uit 010, waren ook gekrompen maar de smaak was toch een 8+.

tot zover.....

Hierna dus de samenzang van de (sch)apen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u oh medeburger