Totaal aantal leaks

zondag 24 juli 2011

6 bergen beloofd, 4 bedwongen


Eindelijk kunnen wij een sluiertip. Wij hebben vast wel verteld (en anders zojuist straks) dat zelfs op onherbergzaam verborgen wandelblogs van de HH toch regelmatig een of meerdere blikken worden geworpen. Een der onverlaten heeft zich na uitvoerige en buitensporig accurate naspeuringen van de HH bekend moeten maken. Ter compensatie zijn de HH in onderhandeling of lezers - e/o kijkersvoordeel bekomen kan worden.

Niet alleen Huizen in ...
Hoewel reeds eerder sprake was van een Huizen tocht was dit door omstandigheden niet doorgegaan. Goed dan, we zullen eerlijk zijn. Er was weerroet in het eten terecht gekomen. Vandaar dat destijds Brabant won. Maar nu wilden de HH wel eens het Gooi bewonderen en kijken of huppelk.tjes e.d. zich aldaar bevonden. Wij kunnen nu reeds opmerken dat met slechts enen hond een meetelling niet zal plaatsvinden. Minimaal 4 en daar dan altijd zo'n schattig klein huppelk.t (lees: HK) hondje bij.
Na dat een route deels was onderbroken omdat volgens HF de brug open stond (waar hebben wij dat meer gehoord) kwam hij dan eindelijk bij HH aan. Van de vrouwe ten huize was in eerste instantie een dringend kijk of je nog moet tanken advies gekomen. Hoe dan enkel, HH mocht instappen, er was kort overleg over wel/niet paraplu en alras waren wij onderweg. Dit keer had HF wel wandelschoenen meegenomen dus blijkbaar was vorige week niet goed bekomen. HH ging daar verder niet naar vragen.
Via TomTom wisten wij het zelf te vinden en parkeerden wij buiten de blauwe zone, want als het gratis kan willen de HH voor niets.
Wij zagen overigens dat ook alhier de schengen controle is opgeheven.


Stapten wij eerst door straten en verschillende vormen en stadia van huis opknap begon alras een groene zone (hier heet zoiets park) naderbij en bewandelbaar te worden. Het zou een barre tocht worden waarbij in totaal 131 m aan hoogte moest worden bedwongen en dat in amper 16 km rond. Zoals u kunt zien deden wij 127 meter en 16,12 km.
Ga er maar aanstaan hoor ik u denken. Inderdaad, dat deden wij dus.


De woensberg is de 1e grote en hoge hindernis. Dan de tafelberg (wist u dat dit vroeger een fraai uitzichtpunt was?) waar u via 2e wildrooster, paddestoel 20045, heerlijk uitrust bankje en hup daar gaan ze weer verder gaat naar de trapjesberg.
Onderweg ontmoetten wij een zeurpiet die ons mededeelde (ongevraagd) dat de 4daagse bij Nijmegen plaatsvond en wij zodoende op de verkeerde plek waren. Daarnaast als extra ongevraagde info werd ook nog even neuslippend verteld dat men werkelijk nooit grappig was. Wat fijn om hiermee een relatie te onderhouden. De blaricummerheide is een verhaal apart.
Via het ijzeren veld (doe al uw metaal in uw ondergoed, anders wordt het een nagenoeg onmogelijke wandeling). Ja dames, ook de beugels uit de bh en natuurlijk kunt u dit aan HH opzenden!
Camera bewerking secret 1

Camera bewerking secret 2
Wat we u nog nooit verteld hebben is de bijzondere verrichting van HF op het moment van stroomuitval. Hij  past dan een Fred Kaps ritueel toe waarbij eigenlijk zonder dat ook maar iemand het ziet ineens sprake is van nieuwe accu. Moge bestudering van de foto's uitkomst bieden. Onderweg was sprake van ontmoeting met een dame die werkelijk veler honden deed uitlaten. Erbij zat een zeer vervaarlijk exemplaar, waarbij HH met gevaar voor eigener levens toch om u te plezieren een foto liet maken.
HH zorgt voor goede banen
Gevaarlijk ras
Na de sijsjesberg kwam toch wouwse plantage verwarring in het spel. Vanwege eerdere afspraken werd bij de geringste twijfel een terugkeer op eerdere schreden ingezet. Afin, de routekaart zal het allemaal duidelijk maken. Dus liepen wij niet eenmaal maar wel 2maal verkeerd, althans volgens ons natuurlijk niet. Maar hogere machten stuurden ons zullen we maar zeggen. Zodoende werd bij een 4berk een aantal expedities uitgezet die tot doel hadden om definitief uit te vinden hoe de route niet loopt. Dat deel verging de HH prima. Maar de keuze voor de wel-route ging vanaf dit punt minder. Zodoende werd een nu niet te noemen heide (niet op de kaart) ons Waterloo (en dus ook paddestoel 20030) en gooiden wij onze natte T-shirts in de figuurlijke ring. Onder het genot van water en yoghurt werd besloten om bij 13.56 km een directe route naar Huizen te kiezen. Dit lukte ons dan weer wel, zodat vrijwel ongemerkt en slechts terloops wandelend de auto werd bereikt. Een kleine omkleding en op suggestie van HH werd de haven gezocht en dit keer gevonden. Na een ampele wandeling waarbij namaak oude haven en dito werd ontdekt werd bij een lokaal terras neergestreken hetgeen op dat moment nagenoeg ballenvrij was. Wij bestelden aparte bieren (volgens lokale zegswijze) (chouff en zot) en na overleg ook van dobben balls en naamlozen garnalen on a stick. Na opeting en drinking werden 2 gewone bieren (amstel) gebracht.  Toen de ballen en hk's de overhand kregen vertrokken wij. Niet eerder dan dat lokalen ons hadden verteld dat de enige reden dat zij nu bij ons (overdekt maar toch buiten) kwamen zitten een kleine regenbui was. Daar blijven de HH niet voor thuis.
In feite route
Goede gewoonte

U ziet, er valt te beleven en u hoeft niet iedere keer naar Brabant en omstreken. Het stuur resoluut omdraaien en de andere kant op. Dat voert naar streken die nu gewaarschuwd moge zijn. De HH hebben het noorden ontdekt en dat zal hoe dan ook zijn impact hebben op toekomstige exploraties.

Onze versie


Volgende week geen verhaal aangezien HF met ega een vakantie gaat vieren waarbij de aanwezigheid van HH en ega nu eens niet gewenst is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u oh medeburger