Totaal aantal leaks

zaterdag 9 juli 2011

Schipper mag ik ......... Nou jij wel!

U ziet hoezo.
Er werd gerept. Weer geen regering in België, weer een instorting in Twente. Inmiddels twee slachtoffers te betreuren. En dan dat geruzie in het Cruijff kamp. Er is wat aan de hand in de wereld. De laatste vlucht van de space shuttle. Weer eens misbruik en kinderontbloot plaatjes bekeken door hen die dat niet mogen. Zover ging het door, zodat een wandeling futuliteert in samenhang met hiervoor. Maar aangezien de HH ook ertoe doen mogen wij best opscheppen dat het nummer 212 is sinds de geschiedschrijving is aangevangen. Nog 88 en u kunt weer massaal het volgende boek bestellen. Vraagt u rustig om gironummers!
Nu genoeg reclame voor herenwald en diens voorganger. Weet u nog? www.fransandhenk.blogspot.com!

Verkeerte spelling
Vandaag had Frans 4 wandelingen. Gelukkig lukte het mij om dit terug te brengen tot ener. En dat is meer dan assez. Stel je voor dat we alle 4, dan zou u het gehele weekend al lezend moeten doorbrengen en dat geeft geen pas. Na ampel beraad werd besloten dat we richting Rijnsaterwoude (fout gespeld met een Z) zouden gaan, alwaar de vrouw van HH ooit een fictieve Pandabon voor het echt is kwijtgescholden. Het waarom en hoezo zal nimmer duidelijk worden. Natuurlijk wordt verhouding e.d. hartgrondig ontkend.


Genoemde dom
De auto van HF werd keurig en deze keer best snel geparkeerd in genoemde locatie alwaar volgens de legende in de dom de beelden nu ten ene male zijn vast gemetseld aangezien zij steeds na de wandeling toch weer terugkwamen. Men was het ineens zat en d.m.v. vastmaking wordt voorkomen dat men alweer. Zal dit het lot zijn wat de HH ooit boven heur hoofd hangt?
Geheime info
Overigens doet men de school benutten voor zaken die echt maar zojuist het daglicht verdragen, zoals het serveren van genotmiddelen. Het resultaat daarvan kan echter soms voorspelbaar slecht uitpakken, getuige de interne voorbereiding. Natuurlijk is een goede voorbereiding ruim 50% van het werk, maar het ware beter dat allen zich gezellig op een nabij gelegen camping zouden ophouden met betoverende trompet(?) klanken tot gevolg. En soms bier ....

Overigens moet HF voorzichtig zijn met zoetstof en nog meer wandelen dan hij al doet. Wij zullen hem extra in de gaten houden de komende maanden.

Lijkt op?
de molen vanaf Rijnsaterwoude met tele
Enfin, met de kerk/dom in de rug is het rechtsaf en dan gaan. In feite moet en dient u te zorgen dat u niet in het water stapt en gaat u tegen de klok in het hele meer rond.
Als eerste komt u een molen tegen, eerst van voren later van achteren. Vlak daarvoor werden wij uitbundig door lokaal grut uitbundig van hallo voorzien. De HH zeiden allervriendelijkste zaken retour.
In afwachting
Kapitein Dick
Example buizenposte
Na bewegingen kwam dan het eerste veer in zicht. U zult met ons eens zijn dat wij meer dan een half uur naar adem moesten zoeken want dit veer werd bestuurd en gecommandeerd door een van brevet voorziene papegaai. Zo ziet u dat naast de HH andere wonderen ook nog niet de wereld uit zijn. Op de boot werd door een andere heer verteld dat deze de tank van de auto nooit leeg reed. Dit op advies van HH om vanwege onregelmatigheid wel eens te tanken. Wij zullen deze milieutip natuurlijk doorgeven want als dit het geheim en de oplossing voor de klimaatproblemen blijkt te zijn gaan we dat niemand en ook anderen niet onthouden.

Aan de overzijde werd eerst geland en had HH onderweg gehoord dat we niet vliegend over het water zouden gaan, daarvoor is het nabij gelegen schiphol bedoeld. Dan na al deze emoties eerst maar Hammetjes eten. HH met Yoghurt, Frans water. De HH hadden zich verwend met luxueuze zaken. Bij de maaltijd werden wij gezellig gezelschap gehouden (door wie mag niet verteld, maar tip: bekijk de movie).
Bij de bank bleek ook de lokale rokerij voor mensachtigen te zijn gevestigd.

Voortdurend tegen genoemde klok in ging het dan verder en zodoende bekwamen wij diverse mooie locaties, de ene nog dan de andere. En maar lopen..

Wij hebben wat kiekjes genomen, om dit te verduidelijken. Zoals de noordkade, alwaar een onverlaat een poging deed het meer te laten leeglopen. Het is niet dan dankzij heldhaftig ingrijpen van de HH dat wij d.m.v. het laten sluiten van deuren dit drama hebben weten te voorkomen. Wij gaan niet zover om de dader hier publiekelijk aan de schandpaal te nagelen. Hij past de trekschoen.
Bij Olga konden wij weer oversteken. Kan iemand misschien haar een beetje helpen met de restauratie? Alleen met veerbootbediening wordt niet voldoende verdiend, zie de tarieven.
Olga boot

Een lokale vrouw vertelde ons dat zij het dagelijks deed en dat dan het enge er wel af ging. Dat laatste onderschrijven wij denk ik wel, dat eerste vinden de HH toch een hele opgave. En dan nog zonder de herendames ervan gevraagd te hebben en ernaar. Maar blijkbaar is men hier makkelijk en vrij in de omgang en worden details vanuit de slaapkamer vrij gemakkelijk met een ander gedeeld. Het leek ons in ieder geval beter dit detail ook te vermelden aangezien de kans groot is dat u eraan wordt blootgesteld.


Bekomen van zoveel info liepen wij langs een van de weinige dino's die in Nederland zijn achtergebleven na de 80-jarige oorlog en via een pracht boerderij ook van exterieur gingen wij de zweetweg (naam klopt niet want wij hadden wel zweet) en de woudse dijk richting auto. Onderweg langs Vaders wens (hoi) en genoemde kampeerjeugd kwam alras Rijnsaterwoude in beeld maar ook onder de voeten.
Na nog een laatste slok ging het via Waddinxveen, we dronken en spijsden bij 't Weegje en hoewel van gesloten mocht er zowel gedronken, gegeten en betaald worden. Wat bleek het geval. Men had wel duizend fietsers bediend en niet-betalers als zij daar zijn (oh kost de koffie met gebak echt geld? Ik dacht dat het van de organisatie kwam) moesten die direct hun bonnetje afrekenen. Na explicatie gold dit natuurlijk niet voor de HH.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u oh medeburger