Totaal aantal leaks

zondag 23 oktober 2011

Natuur willen we zien, gedichten willen we horen.

Onze koeien van Potter
Het was zo gekomen dat wij niet getroffen werden door een stroomstoring. Ook niet hadden wij last van hoogtevrees. Maar wat wel was zal duidelijk worden. Eerst een goedbedoelde anekdote vooraf.  Er was eens een rijk land in het midden oosten. Men had olie genoeg en de grote heerser hoefde slechts een tent om in te slapen en dat was alles. De rest was allemaal voor het volk. Tenminste, dat dacht de grote leider. Het volk had een totaal andere beleving. Op een dag werd de grote heerser wakker en dacht eraan om de veiligheidsstatistieken van de luchtvaart eens te beïnvloeden. En zo geschiedde. De rijkdom werd allemaal verzameld en ooit zou de grote leider beslissen aan wie het het zou geven. Niet aan volk natuurlijk, want die kunnen er niet mee omgaan. Toch werd de oh zo grote leider ineens wakker in een andere wereld alwaar het volk de zeggenschap had. Zodoende werd er gediscussieerd met camera beelden erom heen. Vervolgens dacht hij eraan dat hij werd beschermd door grotere machten van boven. Met ander woorden, hij zou rustig kunnen weggaan van deze gekkigheid. Dat is echter niet gepast. Zodoende ontstond een verhitte discussie waarbij de grote leider op onverklaarbare wijze werd geraakt en zeker in het hoofd. Of dit zo bedoeld was kan de toekomst slechts onthullen. Andere regeringsleiders hadden genoemde leider graag eens nader willen informeren, ja dat had men dan maar eerder moeten doen. Het is aan u beste lezer om de diepere gedachten van de HH te doorgronden.
Wat de HH ook wilden was de zuiderburen een kleine bijdrage geven in de financiële problemen. Dat zoiets niet lukt wisten wij vooraf zeker en vast niet. Hoe dan enkel, wij togen voorzien van Belgische euro's d.m.v. autosturing door HH maar stomstom begeleiding door HF naar het stokoude Turnhout, maar dan de oude versie. Gewoon doorrijden brengt u nieuw.
Parkeren deden wij op de gesuggereerde plek, waarom ook niet. In ons geval bezoekerscentrum De Liereman, gelukkig vrijdag gesloten zodat wij het streekbier "Gageleer" niet hoefden mee te zeulen.
Een forse waarschuwing vooraf: goed schoeisel is een aanrader.

Volgens opgave zou er 14.8 km worden gewandeld, maar krokant als wij zijn pikten wij er wat bij.
De wandeling kunt u ophalen bij: www.routeyou.com/product/file/1983167.nl

De autoreis erheen is prachtig, via omzwervingen door Chaam, Baarle enzo. Maar dit keer moet u echt diep het Belgische land in. Dit merkt u aan de geluiden aan de onderzijde van de Volvo.

Verkrijgbaar
Enfin, de schoenen gewisseld, rugzakken erom, iPhone aan, camera mee, en daar gingen ze weer hoor. Achteraf is duidelijk dat de delen door Oud-Turnhout met name voor de afstand zijn. Maar doet u dit niet dan mist u de automatiek waar op onnavolgbare wijze van alles uit de automaat kan worden meegenomen. Past op indien heet.

Net als vorige week kregen wij onderweg vele aanwijzingen al dan niet goedbedoeld. Voor analfabeten is deze route dus weggegooid geld.Nauwelijks goed op weg zagen wij voorbeelden van bewaarzucht. Wij hebben SBS6 ingeseind. Hoewel meerdere bewijsmaterialen voorhanden zijn menen wij dat deze volstaat. Het is in ieder geval voor de HH het bewijs dat wij goed zitten, evenals ons haar. Over dat laatste gesproken, er breekt binnenkort weer de periode van hoofdbedekking aan dus de HH willen bij voorbaat excuseren voor het feit dat onze ranke en statige haardossen dan minder goed zullen uitkomen op de foto's. Maar u kunt nabestellen vanwege betere voorbeelden.

Hier woont zij dus
Nadat wij een tijdje hadden gewandeld zegen wij neder bij een gevangen gehouden kleinere dame. Zij woont heel alleen in een halve 1gezinswoning, zoals deze vaker langs de route worden aangeboden. Wij hebben aldaar een hammetje gegeten en een watertje gedronken.
Niet verklappen!
Inspectie van de achterzijde leverde informatie op over diverse ontsnappingspogingen, maar duidelijk niet gelukt. Enfin, wij moesten verder. Iets verderop zagen wij een vergelijkbaar bouwsel verscholen in het bos hetgeen bij nadere inspectie geheim hout bleek te bevatten. Maar dit weet u niet van ons hoor!

Hierna wordt de wandeling onnavolgbaar, door (natte) natuur, langs kanalen, u ziet heidevelden, die u niet mag betreden. U ziet gevoelige plekjes, waarvan de HH hopen dat zijn bij de HD ook te ontdekken zijn, en u wordt angstvallig buiten bepaalde natuur gehouden. Als u dit allemaal kunt verwerken, dit ook kunt behappen en hier geen nachtmerries of hengsten van krijgt dan kunnen de HH niets anders doen dan de aanrader spelen. Want gekheidstokjes daargelaten mogen wij achteraf gerust zeggen dat wij dit een van de meest bijzondere wandelingen hebben gevonden, die wij vanaf 2005 hebben mogen uitvoeren, allemaal in ons lezersbelang natuurlijk. Dus mocht u de tijd en de zin en het vervoer enz. kunnen regelen dan luidt ons advies: op naar Oud-Turnhout. Weest echter ervan waakzaam dat voor 19 uur thuis moeilijk zal worden.
Als u snel bent dan weten de HH nog te liggen:
neer volledige audio set, voorzien van espresso apparaat, video alsmede cassette recorder en enige nauwelijks gebruikte tennisraketten.
Nog een dameswijsheid van onderweg en Belgische origine: de gasleiding ligt er al eeuwen. Naar de letter misschien juist naar de intentie natuurlijk klare onzin.
Ook komt u langs het kanaal Dessel-Schoten, hetgeen prima plekken bevat om de blaas te legen.
Toen wij hier liepen kwam er een negatieve speedboot, zijnde een duwboot die op onnavolgbare trage wijze zand wilde brengen naar....? Op deze manier moeten de transportkosten gierend uit de hand lopen.
Op enig moment riep HF in pure extase de volgende zin: "kijk een toren". Achteraf bleek het om een kijktoren te gaan. Zo zie je maar hoe snel de verwarring kan ontstaan.
Op de weg terug vergaten wij bijna de Belgische euro's uit te geven. Gelukkig herkende de dame in klein amerika ons nog van onlangs en stelde zij voor om genoemde pegels aan haar te geven, zij zou als wederdienst 4 dubbele bieren en een garnituur aan ons geven, hetgeen geschiedde. De zeer rustige bierdrinkende en krantenlezende buur was ook weer aanwezig. Sommige dingen blijven gelukkig bestaan.

En die spreuken dan zult u zeggen? Bijgaand 2 volkomen in den willekeur:

HorsewhispererHeer
spreuk 1:
vliegt de zwaluw hoog;
weder schoon en droog;
vliegt de zwaluw laag;
regen voor vandaag.

spreuk 2:
houden de bomen
hun bladeren lang
wees voor
een lange winter bang

De HH willen hier nog aan toevoegen:
<Niet van helemaal eigener hoor!>

Er is een tiet van komen gegaan
en er is een tiet van gaan gekomen
daarom hebben herendames 2 tieten bekomen
zodat de HH op tijd weg kunnen komen gaan

Tot over 2 weken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u oh medeburger