Totaal aantal leaks

zondag 16 oktober 2011

Spreuken willen we horen, gedichten willen we zien.


Stelt u zich eens voor. Geen geluiden, hoge temperaturen, weinig wind. Om u heen het gekwetter van vogels, het ruisen van de branding. Zicht op fraaie bergen en natuurlijk onder handbereik de volgende dingen:
bier
food
music
sleep
Dat ultieme vakantiegevoel, milieu onvriendelijk heen en terug met het vliegtuig (liefst geen stoelen bij het toilet), autootje erbij en gaan met die banaan.
Vriendelijk voor de eigen beurs, de tijd is onbelangrijk en speelt geen rol. Rusten als je wilt, wandelen als je wilt, plaatsjes bezoeken en iedere dag goed weer.
Fiets gezien?
Strenge eisen in Leiden
Als dit iets is waar u naar op zoek bent moet u niet hier zijn. Op deze site vindt u de echte wereld met zijn ongemakken, zijn herrie, zijn files, zijn dynamiek, kortom the real thing. Bent u daar nog? Mooi zo, want het gaat beginnen. Spreuken willen we horen, gedichten willen we zien.

Allereerst is daar het weerzien van de HH. U zou daar eens bij mogen zijn! Daarna de beslissingen van waarheen, hoezo en waarom nu? Dan ineens dat standvastige, zo naar Leiden. Want wij gingen de muurgedichten route doen. Wilt u met de auto en de trein dan kan dat want de start is op Leiden centraal.
Volgens ons bereikte informatie kom je langs ca 25 gedichten, maar dat is de overdag wereld. Zombies als wij daar zijn zullen aanzienlijk minder hoeven te lezen. Dat geldt niet voor de bestudering van de route, want HH moest hier diverse malen tijdens en gedurende de route een blik op werpen. Het hielp dan niet veel maar kleine helpbeetjes.
Vlakbij de start

Op weg naar gedicht 1
Markeerpunten zijn o.a.:

 • Molen de Put
 • een bijzonder vormgegeven bloemenkiosk
 • de Boerhaavepoort
 • de Grote Beer (waar men u verbaasd aanschouwt)
 • Indien poort gesloten jammer maar accepteert uw verlies
 • Pas op de hondenpoep (dat men dit niet meeneemt wordt blijkbaar bedoeld)
 • de Hortus
 • Rapenburg, Nonnenbrug, kloksteeg
 • Kerk rechts laten liggen (afblijven dus!)
 • Direct links de trap op voor Verlaine
 • Soms moet u eerst heen en dan weer terug lijkt zinloos en is het wellicht ook
 • Als u wilt kunt u op zoek naar M 't Hart in vrouwenkleding inclusief dito BH. Dit zou dan in de uitbreiding ziten. Z/Hij helpt dan met het verkopen van specifiek vrouwelijke zaken. Wij kunnen u met help van een Leidse (goh wat leuk) dame aangeven dat verklapping betekent dat dit deel van de omschrijving niet meer past. Dat wij na sluitingstijd kwamen doet hier niets aan af. Maar gaat u gerust eens kijken.......
 • De Haarlemmerstraat kent veler stegen. Wij dan wel de schrijver dezes routes kunnen niet goed tellen.
 • Molen de Valk.


de Valk
Op zoek naar Maartje
Nadat wij de hele route hadden gelopen werd het ons duidelijk dat enige overlapping met een eerdere route aan de orde was geweest. Wij waren immers van onlangs nog hier geweest en hadden afgesloten in Aussie sferen. Dat dwingt ons om in het vervolg er op te letten dat Leiden toen hetzelfde betekent als Leiden nu doet. Het betreft ten ene en andere male dezelfde locatie en dus klopte het deja vu gevoel.
Dat Aussie gedoe deden wij deze keer niet. Wij zochten een top lokatie uit, waar wij samen met anderen waaronder luidsprekende oostblok dames de gezelligheid kent geen tijd gevoelens wilden delen.
Bier was gevarieerd, Koninck, Chouffe, en de borrelgarnituur was deels warm en koud en vrijwel direct beschikbaar waarvan akte.

Kijk voor deze en meer routes op Inleiden.nl

Ener gedicht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u oh medeburger