Totaal aantal leaks

vrijdag 20 januari 2012

Just a lazy walk in the afternoon

Te Werve en der Voordes

Voorbeeld eener landhuis
Korte wandeling impliceert een kort verhaal. Nu dat kon wel eens gaan kloppen.
Deze keer geen grote verhalen over heldendaden van de HH. Deze keer geen stoere praat over vele honderden kilometers die de HH in een achteloze vrijdag hebben weggewandeld. Nee deze keer gaat het over een relaxte wandeling, weer niet in de regen en zomaar op een donderdagmiddag.
Vooraf leek alles zo leuk, Helga van Leur had ons weer beloofd, buienradar zei dat vanaf ca 1300 uur de regen ons gebied zou hebben verlaten en dat sprake was van een geslaagde weerstand. Maar de HH weten inmiddels uit ervaring dat ook buienradar niet altijd gelijk heeft. Maar wat geeft het?
Goede herinneringen
U weet van vorige malen dat wij u laten onderdompelen in groene wissels, zodat u met eigen vervoer maar ook van de NS gebruik kunt maken. De wandelingen beginnen altijd bij een station en als u het terug kunt vinden eindigen zij aldaar ook. Hoe het dan met de eigen auto moet is ons nog niet duidelijk. Misschien als de NS meeleest kunnen wij dat ooit ophelderen.
Ellende onderweg
Hoe dan ook togen wij met de voiture van HF richting Rijswijk om de groene wissel zoveel, om precies te zijn nr. 41, te gaan ondernemen. HF wist op zijn meer dan behendige wijze de auto vlak bij het station te parkeren, zodat wederom de vraag rijst waarom niet de trein? Dit heeft in principe alles te maken met een voorkeur van de HH en de bekende onbekendheid met een dagje met de trein. Wij bedoelen: wij zien vrijwel wekelijks treinen rijden en het stemt ons niet echt vrolijk. Maar dat kan ook aan de kleur liggen.
De HH hebben deze week meer dan reguliere aandacht besteed aan poeplaantjes, dit met de ervaring van de vorige week in our backhead. Zonde van de energie, want in Rijswijk doet men alleen hondenpoep.

Niettemin: parkeert bij who ist der Bahnhof. Verlaat de auto, slaat het wandelschema van de HH erop na, zie een vorige blog. En handelt aldus. Dan hebben wij deze keer een petto verrassing want de HH sloegen het schoenenritueel over. Ha ha! En u maar denken dat de HH nooit iets meemaken.

Voorbeeld eener kleurenpallet
HF was reeds benuttigd, HH nuttigde twee hammetjes, vergat de yoghurt, en gezamelijk werd er gewandeld vanuit de Bahnhof naar RA. Uiteindelijk moet u richting Huis te Landelaan, en omheen het fraaie landgoed Huis te Werve. Wij hadden geen pas en dan geeft het geen pas om stiekum eromheen te marcheren. Tip:  wordt een beschermer van de Stichting Het Zuidhollands Landschap. Zodoende lieten wij dit landgoed rechts liggen en via het julianalaantje (met dank aan Google Maps) deden wij lekker onze eigen versie. (in de routebeschrijving slaat u het deel tussen de rode stippen dus over). Wanneer u geen zonnebril draagt en niet de unieke eigenschap van kleurendoofheid bezit ontgaat u dit niet: U gaat nu een vrij spectaculair pad op, dat wisselt tussen asfalt, (mede)klinkers, u oversteekt er kan nog een trein aankomen baan en bereikt dan landgoed Overvoorde.


Ergens onderweg ziet u deze lokale bijzonderheid, waarvoor wij een speciale 3D film hebben gemaakt. En uniek, u hoeft voor deze film geen speciale bril op, maar voor een optimaal effect dient u buiten via het woonkamerraam naar binnen te kijken via twee aan elkaar gelijmde lege closetrolhouders en dan deze film tot u te nemen. Voor het beste effect zijn de rollen van recente datum en dient u een flatscreen te hebben die tot kleurweergave in staat is, waarbij de power in de stand "ON" dient te staan. Heeft u al deze techniek niet in huis dan kunt u natuurlijk bij onze vrienden van de mediamarkt, wanneer u daar volgens de route suggestie toch aan het zwerven bent, deze film gelijk geestelijk ondergaan. Komt u er geestelijk niet uit dan staat hier een suggestie ter oplossing van e.e.a.


Met landhuizen en ook ander vertier komt u via Steenvoorde bij de prinses Irenelaan, Via deze route bereikt u de fraaie architectuur van het winkelcentrum in den Bogaard alwaar de suggestie wordt gewekt dat u bij de mediamarkt vrij kunt rondzwerven. Doet dat vooral niet, want u moet alle aankopen de hele tijd meezeulen. Voor de aanbiedingen van deze zaak klikt u hier.

Kortom: een kleine walk, een kleine beschrijving, maar wel voor grote mensen.
En de patat is niet van onze Henk.

Bier: kerst Leffe, haast u!
Bitterballen voor erbij; hmmm!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u oh medeburger