Totaal aantal leaks

zaterdag 7 januari 2012

Laten we naar Gilze rijenKent u dat? Zo'n harte kreet? Gewoon omdat de feestdagen nog in de benen zitten. Veel lekkere hapjes, voorzien van drank. Uitbuiken mag, maar heeft u al naar de datum gekeken?

HF in actie
Wat heeft u zoals gedaan met de wisseling? Thuis gebleven, familie e/o kennissen met uw aanwezigheid blij gemaakt (althans dat is uw uitleg)? Of weggegaan naar verre oorden, zoals Antwerpen of iets dichterbij? Wist u dat bijvoorbeeld in België iedere gemeente zelf bepaalt of er geknald kan worden op straat voordat de echte viering daar is? Heerlijk rustig lijkt ons dat.
Bijzonder fraai pad

Overigens, heeft u de nieuwe brandstofprijzen gezien? Bijna direct in het nieuwe jaar een record.
De HH hebben voor 2012 ook hun BOB geïntroduceerd, waarbij dit als volgt dient te worden gelezen:
Bestuurder
Ontfermt zich over de route
Betaalt

Er zijn mogelijkheden te over en de HH hopen op een geslaagd evenement en dan nu weer als gewoon.

Zelf een om maken
Dat het ook voor u een goed jaar mag worden, met veel leesplezier en weet je datjes. Voor de verandering gaan de HH gewoon door met wandelen. Sommige zeggen omdat we niets anders te doen hebben, maar ach ze zeggen zoveel. Als ZTC'ers maken de HH gelukkig zelf de dienst uit. ZTC zegt u? Dat staat voor zelfstandigen tussen carrières. Wij zijn dus nog in de fase waarin de volgende zich zal aandienen. Wellicht dat uitgevers van reisgidsen, wandelgidsen, wandelschoenen, speciale kledij voor ons wat in petto hebben in 2012.  Want zeg nu zelf, met zoveel derrie onderweg slijt ons
materiaal op surrealistische wijze.


Voor de HH is deze vrijdag eigenlijk een herhaling van zetten. Soort van vaste ingrediënten. Een groene wissel, een heerlijk transportmiddel, gezellig en ter zake doend gekeuvel, herenpraat dus. Rugzak met inhoud, de iPhone voor de route en weet je nog wel? Terloops nog memorerend dat het weer mogelijk in 2012 nat gaat worden, dus mogelijk hebben wij ooit een paraplu nodig en slepen wij deze niet voor niks en niemandal mee. En niet te vergeten een gevulde portemonnaie. Want zonder bier en bittergarnituur kan er in feite niet gewandeld worden. Hierbij dient de volgende volgorde in acht te worden genomen:

1> Heer 1 haalt Heer 2 op
2> Heer 2 stapt in auto van Heer 1
3> Aangename conversatie
4> Onderwijl sturen naar inmiddels gekozen bestemming
5> Na aankomst schoenenritueel
6> Rugzak om, auto afsluiten en op weg.
7> Houd ca 4 to 5 km per uur aan.
8> Weest consequent als de route hierom vraagt.
9> Veroorlooft uw zelven eens een ommetje, doen de HH ook.
10> Na afwikkeling route is het te prefereren eerst andere schoenen aan te doen.
11> Bezoekt café of bij gebrek aan.
12> Drinkt maximaal 2 bieren p.p. en neem er wat bij.
13> Aanvangt thuisreis
14> Heer 1 zet Heer 2 af
15> Heer 1 rijdt eenzaam naar huis (dit betreft slechts het laatste deel)

Ok, hiermee hebben wij het geheim prijsgegeven maar na 6 jaren wandelpret menen de HH dat u er recht op heeft.

Als u op deze wijze uwen TomTom programmeert kan er eigenlijk niets gebeuren wat niet zal.


Wij reden naar Rijen hoewel HH om onverklaarbare redenen een drang tot Gilze aan de dag legde. De Groene Wissel is nr. 178. Boswachterij Baronie Dorst. U merkt, deze route kunt u niet hoogzomer lopen want dat zegt de naam reeds. Maar op een grijze dag als vandaag is het prima te doen en is een flesje drank p.p. voor onderweg genoeg.

Parkeren zoals gebruikelijk bij het station waarna u de route aanvangt. De beginnerspuzzel laten wij hier achterwege maar "richt uw focus op de grote kerk" willen wij u wel meegeven. Past dus ook niet op een foto.
Grote kerk
U geniet van schone en mindere bebouwing, mevr. met krulspelden, kappersgeluk in diverse gradaties en een centrum waar wij snel doorheen gingen. Met de kerk in uw figuurlijke rug begint het pas echt en via de buitenregionen van Rijen bereikt u het bos. In dit bos goed op de richtingveranderingen letten. Meer verklappen wij niet. Onderweg zagen wij zeer stiekum houtdiefstal. De dader is door ons echter vereeuwigd. HH ging deze keer bomen fotograferen. U wandelt met behulp van rode paaltjes, honden uitlaat dames en zo het pad uit, een van u doet onderweg een plas en aan het eind RA. Uiteindelijk kunt u ontsnappen in de buurt van Klein Oosterhout. Echt ontsnappen doet u via het Hazenpad. Vervolgens maakt u een doorsteek en een oversteek en via geheime watermassa's linksaf en nog eens linksaf. Bij de Ketenbaan kunt u de horeca links laten liggen (nee u gebruikt pas iets aan het eind) en wandelt links achter de parkeerplaats via een slimme draaibeweging het bos in. Wij zagen hier de restanten van een prikjesmensen wandelpartij. Wij vrezen dat ook anderen deze mensenrassen niet vriendelijk hebben toegesproken of erger nog. Hopelijk komen de eigenaren hun bezittingen nog ophalen, dat maakt het leven voor een ieder en anderen weer draaglijk. Dan gaat u pas echt over een fraai pad. Volgt u net als de HH de aangegeven route dan kunt u bij punt 3 een bankje tegenkomen aan het meer alwaar een lokaal orakel u fraaie verhalen vertelt over vroeger. Eng is het gedeelte van de bomenvernietiger, bedenkend dat dit door slechts een boze tractor is gedaan allemaal. En het is nog een centenkwestie ook. Alhier vernamen wij dat de lokale horeca weliswaar bier verkoopt maar toch niet aan te bevelen is. Via de echt niet zo schuchtere minipaarden en een doorsteek over het water gaat het dan linksaf. Uiteindelijk meandert u langs het spoor waar echt nog een trein kan aankomen. Langs wederom horeca (niet stoppen!) gaat u rechtsaf, over het spoor en direct linksaf. Nu moet u goed opletten.
Via sportieve, lommerrijke buitenwijken van Rijen en natuurlijk het bos van de 5 eiken komt u aan de andere kant het dorp in. Dat is ff wennen maar met de kerk in het vizier kan er eigenlijk niets mis gaan.
Voor u het weet is daar onze auto en kan het schoenenritueel weer aanvangen. Wij reden op advies van HH met hulp van HF naar Dorst want daar kun je er wat tegen doen.
Met zicht op het dorp (zowel naam als niet eer) bekwamen wij 4 Leffe donker, gelukkig wist HF bijtijds de limonade te annuleren. Daarbij namen wij 2 porties bittergarnituur van € 2,60 per portie. (8 stuks/9)

Warempel, de kop is eraf.
Tot de volgende keer.

Topkreet van deze week: de omgekeerde Y-splitsing (driedubbele wordfreud waarde)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u oh medeburger