Totaal aantal leaks

maandag 16 april 2012

Van kwaaien hoek en Goede rede

Het is maar goed dat wij maar ook u beste lezers niet in den beginne zijn geboren. Anders had u deze wandeling door verraderlijke stroming en zandbanken moeten doorstaan. Nu betekent dit alles slechts een beetje pootje badend, soms kleddernatte schoeisel, de broek kan weer in de was en natuurlijk onderweg luidkeels "ha, ha, ha".  Wat u hierbij evenwel niet mag vergeten zoniet onderschatten is het feit dat de HH dit weliswaar met een kwinkslag bekendmaken maar dat hier immens veel onderzoek naar vooraf is gegaan.
Wat u immers nu pas weet is dat hier weliswaar sprake is van een groene wissel, maar dat u deze niet per trein kunt bereiken. U vraagt hoe dan wel? Tip: auto of bus.
Het zal te maken hebben met de jaartelling te weten Nr. 263 Stellendam. Nu stelt dat laatste niet teveel maar u dient zich te realiseren dat kentekens worden geregistreerd, dat u tijdens deze wandeling illegale handelingen zult verrichten en niet onbelangrijk, dat de gesuggereerde 19 km ruimschoots kloppen.
Heeft u dat er allemaal voor over, u doet natuurlijk slechts dunnetjes over hetgeen de HH al hebben, dan is het zaak om de halte "Vissershaven" in de gaten te houden. De HH deden eerst het lokale Stellendam aan op zoek naar een echte bushalte. Dat deel van de route mag u rustig overslaan. Parkeren doet u achter het schuifhek zodat kenteken, paspoort of andersoortige identiteitsbewijzen in de tussentijd kunnen worden opgevraagd.

Heeft u een keuze kunnen maken uit de parkeergelegenheid dat is het tijd om de wandelschoenen aan te doen, het hoofd leeg te maken, elkaar een goede wandeling te wensen en met het hoofd niet in de wolken de wandeling te aanvangen. Dit doet u zoals u inmiddels weet het beste door het ene been voor het andere te zetten en niet te vergeten hiervan een herhaling te maken.


actie foto, do not try this at home
U onderdoort de snelweg, gaat een soort van stiekum het grasland op en meandert tot het bord: Kop van Goeree/'t Kiekgat. Aldaar bij de bosrand RA en het avontuur kan echt beginnen. U omloopt de spuistuw, gaat weer LA naar en via een bank richting een bos. Aldaar RA en dan begint het echte klimwerk, hetgeen betekent dat minimaal wandelschoen categorie B/C aan de voeten moeten zitten. Eenmaal boven op de asfaltberg heeft u uitzicht. Hoe weten wij dit? Tja, dat zult u ter plaatse moeten opzoeken. LA en ruim 3km heeft u een pad, een vogelkijkhut en allemaal gorzen en slikken voor het oprapen. Ik vergeet de u-bochten.

Via een deel van Oostdijk, infopaneel en een stenig stijgend pad en wat later weer een breed dalend pad, ja dat kunnen wij ook niet helpen, beneden scherp RA. Dit gedeelte van de route dient u de beschrijving wel ter hand te houden, anders gaat u de soms aanwezige zee-afvalbak missen.  Op het strand is paal 6-25/Z700 essentieel, evenals 2 hoge strandpalen met een rode kop. (6-75/Z540 en 6-25/Z500). Hoe u er komt, desnoods via beschermde gebieden, maakt de HH nimmer uit, maar dit deel hangt van uw destiniatie vermogen af en de HH zijn niet altijd standby. Tussen de palen waadt u evenals de HH naar de droogte, doorsteekt de duinen en gaat richting brug, gebouw (groot) rechts en weer links.

Wij deden onderweg een bankje aan ter laving.
dit is de reden
Via Middeldijk, gemaal en Spuidijk komt u in Goedereede, tenzij u een betere reede heeft om hier vooral niet te komen. U kunt ook op de dijk lopen tijdens dit gedeelte. Op de HH maakte dit dorp een verstandige maar toch ook toeristische indruk wat deels werd veroorzaakt. Niettemin in goede staat gingen wij voorbij de kerk, de markt, de N.Z. haven en het dorp uit richting Havenhoofd. Daar aangekomen ontbrak de tijd om genoemd hoofd persoonlijk geluk te wensen met de lokatie zodat verder wandelen richting begin punt zich aandiende. Voor de grap stond er in de route beschrijving dat reizen met de bus de wandeling 5 km zou inkorten. Wij waarschuwen u vooraf: wij hebben genoemde bus ook zien rijden en nergens is de HH uit gebleken dat de route korter is geworden. Lariekoek derhalve.

Ziet u de snelweg opdoemen dan gaat u volledig uit eigener beweging in de overtreding en loopt volkomen illegaal LA langs deze snelweg maar wel moeizaam, zoals de instructie voorschrijft. Hoewel het helaas maar een kort stukje is blijkt het achteraf van een verpletterende moeizame schoonheid. U ondersteekt de wegen middels bruggen, na de laatste brug is het ongekeerd aan de Breda wandeling van vorige week het talud op en dan RA richting uw auto, want de HH-auto is daar natuurlijk inmiddels niet meer.

Kijk, u ziet de bushalte al....

Sfeermoment

Laven deden wij in Puttershoek, aangezien door onverklaarbare redenen wij aan de verkeerde kant van het water waren aanbeland. Ondanks een wel zeer stugge uitbater bekwamen wij toch 4 witbieren en 8 bitterballen. Dit pontje-café heeft een inpandige mutti-like waakhond. Hadden wij u al verteld dat het toen ineens ging regenen? Alsof dat ons niks kon schelen. Inderdaad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u oh medeburger