Totaal aantal leaks

zaterdag 20 oktober 2012

Hoe warm het toch was en ver

E.T.?

Vooraf: jenever is het niet geworden en HF was wederom zonder fototoestel. Overigens zonder bijbedoelingen.

Gereden werd middels TT richting Amersfoort. Aangezien onderweg extra reistijden werden verwacht en de HH alles op alles moeten zetten om te wandelen werd er alternatief gereden, middels De Bilt e.d.
Hoe dan ook kwamen wij in Amersfoort aan en parkeerden vlakbij treinrails. Let op, er kan er nog een aankomen. Onderwijl meanderden wij over de promptheid die ons in de directe omgeving was deelgevaren. Dit impliceerde dat wij onderweg de ogen open zouden houden want wie wist kwamen zij weer.

Deze wandeling wisselt snel naar groen vandaar nummer 79.

staircase to heaven
Vanaf het station (wij deden wat extra om parkeerkosten uit te sparen, aangezien subsidie aanvraag is afgewezen) gaat u vrij snel de Heinsiuslaan in. Hier krijgt u te maken met zones - scholen. En een ander fenomeen: men dient hier als de keuze voor het automerk gemaakt is er minimaal 2 van aan te schaffen. Ach, het dient gezegd, men hield zich aan deze afspraak.
Wandelt u de route gewoon door dan oversteekt u een grasveld, niet helemaal meer van gras en via Klein Zwitserland in Amersfoort, zendmast, heuvel, kruip - en let op door komt dan de indische buurt in zicht. U komt vlak ervoor langs een woonwagenkamp aan rechterzijde dus dan weet u dat het goed komt.
Uiteindelijk is de Balistraat werkelijk helemaal uit te lopen, ondersteekt u de grote weg en is het volgende ijkpunt de kerkweg. Na de manege gaat u het bos in en doet u nu niet zoals de HH en gelast direct een eigen route in maar blijft gewoon de aanduidingen van de route volgen. (oorzaak dezes: ongeduld bij de HH).  Dan moet het uiteindelijk lukken om de werkschuur links van u te passeren en geniet u van weids en schoon landschap. Wij besloten hoewel er een bankje was lekker door te lopen want eten kon wachten.

Dat betekent feitelijk dat we de komende tijden geen banken meer kunnen verwachten zodat zitten op lantaarnpalen, boomstronken, halve stammen e.d. ons lot zullen vormen. Maar wat geeft het, we zijn bikkels en HH.

Herfst of toch zomer? 

Bij de Gasunie paal L.A. Wij besloten hier neer te zitten om hammen en water tot ons te nemen, onder dankzegging van een aangename heer (eet smakelijk) die gekleurde touwtjes aan de paaltjes bond, wel met draaiende motor. Het nut zal blijken.

Feitelijk lopen wij hier weer terug richting Amersfoort (zie punt 3 van de route).
Daar waar wij een oudere route deels dupliceerden konden wij nu de rijksweg oversteken en via de beukenlaan (half verhard) kom je dan in waterdaal, ook een regio voor minderbedeelden, met overal inzameling van hondenpoep. Dan is het goed de route volgen en wordt je in feite door de bebouwde kom naar de stadswallen geleid alwaar 1 1/2 km genot zorgt voor een overzicht vanaf het Bastion naar de Koppelpoort. (steeds de singel volgen hoor). Bij de Koppelpoort de stenen brug over, LA (kleine spui, valt mee) en via en dan de langegracht komt u net als wij bij de Lange Jan, zonder bijnaam O.L.V. genoemd. Wij streken neer voor bier (Steenbrugge) waarvan een ober zei dat we er drie gingen drinken. Mooi niet dus. Maar het smaakte en we namen er natuurlijk een variatieve bittergarnituur bij. Daarna weer op weg om middels het station onze auto te gaan zoeken hetgeen lukte.

HF de dierenvriend

Op naar huis en anderen vertellen over hetgeen ons nu weer is overkomen.
Tot de volgende verhandeling.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u oh medeburger