Totaal aantal leaks

zaterdag 27 oktober 2012

Verfrissend veel onverhard

Voorbeelden van het ons tevergeefs aangeboden meubilair

Ook nu was de jenever naar een andere keer doorgeschoven. HH was echter wel verjaard en als tractatie ging hij HF ophalen. Een reis naar Noord-Brabant werd het. Wederom leek het HH beter om niet rechtstreeks naar het startpunt te rijden. Zodoende eerst even via Breda-Noord en daarna de A-59 op. Dat leverde wel op, dat we een breed lachende jongedame op de vluchtstrook konden aanschouwen. Op de b-weg enigzins de wegwerkzaamasfaltering gehinderd hebbend, kwamen we aan in Cormvoirt. Schoenenwissel en maar daarna geen Groene Wissel, hoewel de schoenen van HH wel zich bedienen van een soort groene kleur. Het bleek wel zo te zijn dat de temperatuur haar kruid de afgelopen week aardig had verschoten. Was het des maandags nog circa 21 klein nulletje C, vandaag moesten we het doen met een karige graad of 9 ofzo. Maar het deerde de HH. Dus de handen goed opbergen en daar gingen laatst twee HH loos.
Een hond durfde niet helemaal met de bips op de grond te zitten en was ook enigzins vergeten waarvoor hij in dienst was genomen. Hondenalzheimer waarschijnljk. Het eerste stuk werden we trouwens voorafgegaan door wat dogwalking vrouwspersonen, maar plots kwam daar een eind aan. Zodoende konden we volop genieten van een Gemeentelijke Monument. Lekker onverhard liepen we en kwamen zo bij het afwateringskanaal 's Hertogenbosch-Drongelen. De visser aan de overkant kon dat niets schelen.
Wij genoten van de Zandleij, die zichzelf krachtig in het eerder genoemde kanaal spoot. Nog even een prachtige inhaalactie van een vrouw in een Mercedes en toen werd het tijd voor een zoete versnapering bij de brug en een nieuw bankje. Fluks verder en langs Ad, wiens foto inmiddels was verdwenen op naar camping Distelloo. Vele zetels werden ons daar aangeboden, maar de HH waren nog lange niet aan lunchen toe. Ook de vriendelijk zwaaiende caravanmevrouw kon ons niet op andere gedachten brengen. Bij Bosch en Hei (voor feesten en trouwpartij) doken we het bos (onderdeel van de Loonse en Drunense Duinen) weer in. Daar bleek toch weer het ongeduld en we liepen niet ver genoeg door, zodat er weer eigen inbreng kwam. De maaltijd diende genuttigd te worden, maar van bankjes ho maar geen sprake. Een boom mocht alvast dienst doen. Lekker was het allemaal en we konden weer verder. Daar was de Waterschapsauto en even later de crossmotor. Nu wel veel bankjes en een aantal teckels met begeleiding. We kregen een prettige verderwandeling toegewenst. De doorgang in het zeer nuttige hek leverde HH wat problemen met de rugzak (NIEUW!) op. 
Mooie nieuwe rugzak
De prikkeldraadauto werd nors bestuurd. Bij 't Hoog wisten we, dat de wandeling niet heel erg lang meer ging duren. Maar we mochten nog even door een armoedige wijk, waar de hond luidkeels blijk gaf van aanwezigheid zijnerzijds.
Stoute HF
HF deed een gewaagde uitspraak en dat had hij beter niet kunnen doen, want hij kreeg straf. Gelukkig kon HH sussend en probleemoplossend tussenkomen. Nog een klein stukje en ja hoor, daar was het beginpunt weer. Verfrist reden we naar Raamsdonksveer (volgens HF)of Geertruidenberg zoals de meeste mensen de plaats noemen. Daar namen we Amstel Bockbier en nootjes tot ons.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u oh medeburger