Totaal aantal leaks

zaterdag 10 september 2011

Het kaft van het koren

Startpunt
Zoals een burgemeester vrouwe uit Aalst heerlijk heeft kunnen genieten van een stadswandeling zo willen de HH dit ook wel. De views (uitzichten) leken de HH voortreffelijk, alleen zo'n heerpersoon die maar zo druk staat te doen. Het was er evenwel een van vroeger. Gelukkig zijn uw HH veel rustiger van aard. Er gebeurde deze week natuurlijk veel meer aan het front. Wat dacht u van die burgemeester in Schiedam (ook een vrouwtype)? Zij had zeker een broek aan. En wat dacht u van Aleid? Dan heb je een homo stel in je gemeente, wil je er wellicht het beste burgemeestersbeentje voorzetten en dan gebeurt er dit. Ja, dat kan de PvdA wel gebruiken.... Waar zijn de tijden van Leers? En nu weer gedoe met de vader van Maxima. En zij heeft al zo'n druk leven. Nee, dan onze minister president, lekker op vakantie wat relaxen en zo. Daarna weer terug en dan moet hij gelijk weer uitleg geven over persoons gebonden budgetten. Nou als de HH dat zouden hebben kon er niet meer gewandeld worden en had u een logeeraap.
In de academische wereld is onrust ontstaan vanwege onderzoeken die werkelijk nergens op gebaseerd zijn. Kunt u weer gewoon vleeseten. Dan is er ook nog 9/11. Het is inmiddels alweer bijna 10 jaar geleden. Weet u nog wat u toen deed op dat bewuste moment?
Goed er moet gewerkt worden dus we typen een stuk. En kunnen we gelijk tijdens de wandeling onze eigen onderzoeksresultaten laten checken door dezen en genen.

Aangetrokken door deze voorzaken besloten de HH dat het tijd was voor een stadswandeling. En dan niet zo maar een maar een in de stad. Zo toog HF langs HH (kreeg de tijd om in te stappen) en werd er gasgegeven richting Leiden. De StomStom van HF had nukken ender kuren en moest met harde hand tot de orde worden geroepen. Aldus geschiedde. Parkeren in het zicht van de korenmolen.
Dit was onze route:

Wij hadden deze bekomen van freebee map. Wij begonnen met veel licht en dat was prettig want HF moest kaartlezen al overlaten aan HH maar die heeft ook wel een lampje nodig en eigenlijk ook een brilstalling, want dat op en af is ook een gedoe. Wanneer u de suggestie volgt dan ontmoet u achtereenvolgens:
molen de Valk,
Exemplaar wandelheer
Lakenhal
Leidse schouwburg
Marekerk
Hartebrugkerk
Waag
Stadhuis
Burcht (dit zou mevrouw uit Aalst kunnen waarderen?


Hooglandse kerk
Lodewijkskerk
Pieterskerk
diverse hofjes, niet allen geopend hoor


Gravensteen
Academiegebouw (checked uw feiten/onderzoeken. Het is maar een tip van de HH)
Hortus (wij niet)
Bibliotheca Thysiana
molen de Put
Morspoort
Deze volgorde is absoluut niet willekeurig gekozen hoor.
Voor een levendig uitzicht maakten wij een bewegend filmpje:

Hoewel dus vele malen korter dan gebruikelijk zal de impact minimaal evenzo zijn.
Bieren deden wij australisch maar dan wel na lang aarzelen van de barkeeper inzake welke bieren men nu eigenlijk wel in huis had. Dit na constatering dat er velen niet waren. Honger hadden we niet dus de kangoeroe's bleven in leven. Nadat HF dan eindelijk een bier had gevonden wat men wel wenste te serveren bleek dit laatste gelukkig niet het geval zodat toevlucht gezocht moest worden in HH keuze. Waarvan akte.
Achteraf kwamen wij tot de conclusie dat we net zo goed met de boot hadden kunnen gaan. Twas misschien een betere keuze geweest. Maar achteraf kijkt de koe in zijn eigen behind dus das makkelijk praten. Zag u trouwens hoe de verlichting in Leiden langzaam aan ging en de natuurlijke helderheid haast vanzelf afnam?
U ziet, er valt genoeg te beleven in Leiden en dan hoeft u er enkel zelf naar toe. Voor hen die dit echt niet kunnen of willen kan een alternatief geregeld worden. Zoals altijd zijn er vele malen meer foto's danhier gepresenteerd worden en als vanouds kunt u deze d.m.v. een nabestelling van de HH vorderen. Maakt dan wel de keuze bekend en geef aan of Leiden hierop mag voorkomen.
Bier drinken
Overblijfsel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u oh medeburger