Totaal aantal leaks

donderdag 29 maart 2012

Laarzenman revisited.

Wat krijgen we nu? Wordt er afweken van de bestaande afspraken? Inderdaad, wegens vervelende omstandigheden moest een deviatie plaats gaan vinden en de HH zouden geen HH zijn als en zodoende.
Dat impliceert natuurlijk wel dat al onze volgers de komende vaste dag zonder de HH moeten wandelen. Maar gezien het feit dat er reeds vanaf 2005 wordt gewandeld moet dat lukken.

Niettemin moe(s)t er wel geoefend worden inzake de grotere afstanden want er is aanstaande:

de HH gaan op toernee. 


U heeft een vraag? Nou dan gaan we daarop in. Het ligt in de bedoeling dat binnenkort een meerdaagse toernee gaat komen waarbij de HH meerdaags aanwezig zullen zijn in het zuid-limburgse landschap. Dit op nadrukkelijke verzoeken uit die regio en waar is eerlijk, wij komen daar niet veel.
Daar is de reden gelegen dat wij op zoek zijn naar lange wandelingen want de HD gaan niet meer textiel wassen voor minder dan 15 km.

HH had ontdekt dat in Oostvoorne mogelijkheden bestaan om zonder verkortingen te lopen en dan zou 18 km een optie tot zekerheid zijn. Tip: Tenellaplas. Scholeksterroute (is inkortbaar)

Om die reden werd HF opgehaald en meegenomen. Uitstappen deden wij bij de te renoveren parkeerplaats bij het bezoekerscentrum. (tip: volgt de route naar de duinhuisjes).

Schoenen geruild, iPhone aangemeld, rugzak mee etc. HF wenste toch een discussie te voeren over wel of geen jas. Aangezien het de warmste dag van de huidige periode zou worden wist HH HF te overtuigen van het niet nodig. Pff.

Daar gingen ze dan. Links langs bezoekerscentrum, middels info paneel, langs schuilgedoe voor dieren en op weg naar het strand. Daar ging het ineens heel anders, want wij gingen hier rechtsaf.  Op weg naar de slikken van Oostvoorne. Richting de nieuwe uitkijktoren maar voor die tijd linksaf naar vogelkijkhut De Bonte Piet. Deze hut wordt overigens vastgenageld aangezien deze hut regelmatig op eigen manieren aan de wandel gaat. Aangekomen bij genoemde hut, passerend de heer Carl Zeiss, bleek dat er voorkennis was want wij werden opgewacht. Door een natuurheer met bevoegdheid. Deze kwam aangelopen vanuit plekken waar men niet mag komen notabene. Maar HF deelde HH mede dat deze bevolkingsgroep ontheffingen kent.... Wat vindt u hier nu van?
Carl Zeiss
Wij beschreven het aanwezige logboek en stapten snel verder richting het Oostvoornse meer. Aldaar stond genoemde heer (weliswaar gezeten in een auto) wederom ons opwachtte. Aangezien wij kilometers moesten maken gingen wij eerst naar een parkeerplaats en weer terug. Daarna weer terug, linksaf het fietspad op en tussen 2 houten palen door naar het groene strand. U wandelt door naar de lagune, waar u eventueel kunt verblijven zoals de HH om het hammetje te eten en een drankje te drinken. Stukje terug en weer vervolgen. Dat het nat was konden wij u niet demonstreren tenzij middels een filmpje. U vindt dit alras: 

Strandvlakte door (weer Carl Zeiss gezien). Trap op richting Marion, erlangs en dan rechtsaf het bos in. Mooi traject via kaapduin, vliegveldvallei en populierenbos. Geen grazers gezien overigens. Ook hier weer sprake van omzagingen in overtreffende trap.

Hadden wij u al verteld over de re├»ncarnatie van de laarzenman? Weliswaar vermomd maar ontegenzeggelijk.

Drank: 2 x weizen (hoewel men ons gewoon bier probeerde te geven)
Spijzen: oosterse mix.


Wij zaten in de buurt van een stel dat niet met elkaar wenste te communiceren en ook nog in de buurt van lokaal vrouwvolk met jonge kinderen die een drankje deden. Weer Carl gezien, maar nu inpakkend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u oh medeburger