Totaal aantal leaks

zaterdag 17 maart 2012

Wie van de drie?

Asperen

Soms is het leven van de HH erg moeilijk. Neem nu gisteren. Heb je afgesproken, zoek je elkaar op en dan blijken er drie routes te bestaan.
Keuze 1: oud en nieuw vieren in Heusden
Keuze 2: Geertruidenberg
Keuze 3: Asperen
Aangezien HH veto recht had is en werd besloten tot Asperen.  De route vind u hier. Overigens moeten wij nog een fraaie anecdote kwijt. Toen wij met hulp van navigatie erheen navigeerden vond een opmerkelijk verschijnsel plaats. Rond Sliedrecht bleek dat wij ineens 10 minuten langer erover zouden doen dan voor Sliedrecht. De HH hebben er geen verklaring voor, tenzij de bewoners van Asperen ervan wisten en vluchtgedrag vertoonden. Noch het een werd door ons gegrond verklaard.
Laten we het erop houden ..

Na een ophaal en stuur ritueel werd geparkeerd op een geschikte plek achter de kerk. Eerst alleen maar allengs verschenen meer. Hoewel ook hier multiple choice werd besloten om een jack mee te nemen en nu reeds aan te doen. Aan het begin van de route hadden we hier echt geen spijt van. Via de markt, door het hek, richting gemeentehuis met loopbrug. U moet eronder door. Daar beginnen ook de gele aanduidingen van de route, dus wandelen zult u.
Als u er voorbij loopt

Wij zouden een kleine joodse begraafplaats gaan zien dus in het begin was alle aandacht hierop gefocust. Dat ging ons zo goed af dat wij bijna genoemde plek voorbij gingen, maar net op tijd was er aandacht en belangstelling. Moge de kiek met u zijn. Daarna was er pas sprake van onbekommerd genieten en verderop zelfs vrij wandelen. Waar vindt je zoiets nog? horen wij u zeggen. Hier dus!

Aan de overzijde was een gedoe. Wat bleek? Er was een oefening waarbij de ene kraanwagen de andere kraanwagen moest optillen. Helaas was niet in het scenario opgenomen dat omvallen en huisschade een onderdeel van het ritueel moest zijn.Een landgoed werd gepasseerd, wel privé, dus let op uw zaak.
Fraai maar de HH ondervonden geen uitnodiging dus liepen wij door. Ook hier, maar eigenlijk gedurende de hele route werden wij geplaagd door opgeschoten vogeltuig. Op diverse plaatsen in het landschap had men hangplekken, maar alsof dat niet uitmaakte ging men als zijnde bezeten te keer. Daarbij viel het de HH op dat vliegen en dan met name opstijgen niet het sterkste punt van deze volgens bleek te zijn. Wat een branie.

Via de Linge (want daar had deze route opvallend veel mee van doen), door Heukelum, u weet wel, die liegebekjes, langs de haven, dorp uit en dan langs die lelijke galgewaard eindelijk het moeras in. Op de vastgelegde uitingen is goed te zien hoe de vrijheid de HH is bevallen. Met name HF gooide eindelijk de voorjaarsschroom van zich af en het was bijna dartel om te zien hoe hij de paden kruisde.


Moerassen werden gepasseerd, tijd voor de bammekes, water en biodrank en zie daar. De jassen konden allengs open en bijna uit. Vervolg zat er aan te komen. Middels militaire sluizen (de rakkers houden ervan om het land onder water te zetten) en een afdaling konden wij ons eindelijk losmaken van de Linge en konden andere wateren (o.a. wetering) ook worden bezocht. Wat er ongemerkt gebeurd is dat u langzaam terugkeert richting Asperen.  In de route beschrijving volgt hierover een vrijwel onopgemerkte waarschuwing. De kerktoren gaat zich opdoemen. Hoewel zoeken vonden wij dit hoor.

Na meertjes, weer herrie vogels, kijkschermen komt u in de omgeving van het fort van Asperen. Aldaar is men eindelijk begonnen met restaureren, zodat u maar weer ziet wat de herenkomst allemaal teweeg kan brengen. Wij namen kort de tijd voor een lokale inspectie onder goedkeurende blikken van een in voornamelijk blauwe gewaden gehulde dame. Terug naar Asperen was het devies waarbij maar weer opviel dat de herinneringen van HH niet meer zijn wat ze nooit geweest zijn feitelijk. Want hij had een idee over de horeca te plaatse, nu die bleek niet te bestaan. Wij hebben ons tijdens deze wandeling voorgenomen niets over de tiendweg te zullen vertellen, deze belofte doen wij hierbij gestand. Wat wel grappig bleek is de vrijheid om vlak voor de betonblokken nog even voluit te mogen gaan. Wij zijn benieuwd naar uw resultaten. Mailt u ons even?

Zodoende eerst schoenenritueel, op weg met de volvo en ergens bij oud-alblas werd HH duidelijk hoe het nu echt zat. HF hield zich van een domme. Wij vonden een locatie die wij nu niet onthullen, wellicht een andere keer. Afrit oud-alblas is de enige aanwijzing die wij nu zullen geven, naast de aanwezigheid van molens.

Aldaar dronken wij in de open lucht op een terras p.p. 2 Leffe dubbel en 10 stuks bitter met 3 sauzen, geen oosterse dit keer. Smakelijk en dan nu op weg naar huis, in en onder de douche, nieuwe outfit incl. schone onderbroek aan want vanavond gaan de HH met anderen een feestje vieren waar wij Gruppo Sportivo voor hebben geïnviteerd.

Overigens komt de Limburg walk alras dichterbij en is er sprake van vorderingen.


Fijne heerloze week en tot lezens.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u oh medeburger