Totaal aantal leaks

zaterdag 3 maart 2012

Pas op voor de laarzenman


Wat een rare titel hoor ik u denken? Tja, en wilt u meer weten dat zult u dit artikel gehele male moeten doorworstelen, hoe irritant u een dergelijke bezigheid ook moge beoordelen.

Wat ging er zoal aan vooraf? Nu eigenlijk weinig wat wij u niet kunnen vertellen. HH kwam HF ophalen ruimschoots voor de afspraak. Zodoende ontstond gelegenheid tot sociale conversatie en intiem gesprek met Fons. Daarna een beetje gedoe over de te verkiezen route waarbij HF als winnaar uit de bus kwam, overigens niet meer dan nipt.

Het was ter ore gekomen dat hoeveelheden zand aan het zwerven waren geslagen en de onszelf opgelegde taak bestond hieruit dat wij gingen uitpluizen en zo.

Vandaar op weg naar Drunen alwaar de lipsstraat wijzigt in duinweg, maar waar HF op schalkse maar in feite opzichtige wijze probeerde HH het bos in te sturen. Na persoonlijk ingrijpen van genoemde werd paal en perk gesteld en reed men rustig naar café de Klinkert (van klinkt als ...).

Auto uit, schoenen aan en op weg. Dat betekent in dit geval met uw rug naar café linksaf en wandelen tot een groep woningen (punt 1 van de route).  Aldaar bij lantaarnpaal linksaf het bos in. Dit moet u letterlijk nemen. Ook het oversteken van mountainbikerspaden (mbp) is een gevaarlijke bezigheid. Kijkt vooral om u heen, bij voorkeur links en rechts.  Komt u  bij het stuifzand aan dan is dit zeker een moment voor bezinning en oriëntatie.
Vanaf dat punt dient u regelmatig de situatie in u op te nemen en zelfs dat biedt geen garantie op succes.
Globaal kunnen wij zeggen dat u ruimschoots de tijd en de positie moet nemen om het hele gebied over te steken. Aan de overzijde pikt u dan linksgaand het mbp weer op. Tijdens de grote oversteek vonden diverse onderzoeken plaats door de HH naar het waarom van zwerfzand. Het had toch een beetje te maken met de huidige staat van NL. Kortweg kon men zeggen dat genoemd zand niet in een land wilde wonen met een dergelijk ruim begrotingstekort. Dan maar liever naar Duitsland was een veel gehoorde uitdrukking. Ondanks sussende woorden van de HH dat alles wel goed zou komen werd toch de zwerftocht van het inmiddels ontheemde zand voortgezet. Mocht u dit dappere verschijnsel met eigen ogen willen aanschouwen is haast geboden. Op de terugweg zagen wij pogingen van de regering Rutte om dit verschijnsel hardhandig de kop in te drukken. Men doet dit onder het pseudoniem van boswerkzaamheden maar het was de HH al gauw duidelijk dat barriere opwerpingen tot doel hadden.

Enfin, mbp volgen en bij een breed "pad" naar rechts. Als u het juiste breed pad heeft gekozen komt u goed uit en geniet van een vervolg. De HH kozen een ander breed pad en kwamen wel op de Oude Bossche Baan uit maar verderop zullen we maar zeggen. Toen werden verwoede pogingen ondernomen om het gebied de Brand in te komen. Eerst d.m.v. een opengesteld pad. Niets bleek minder waar. Toen op zoek naar een boerderij met inhoud maar wel vervallen. Bleek niettemin bewoond. Dus na openhartige vraag richting HF van waar hij dacht vandaan te komen begon het lokale orakel in grimmige klanken de route te duiden. De vunzige details worden u bespaard maar de HH hebben er weer een uitbreiding van onze imposante woordenschat aan overgehouden.  Dat wij bezogen zouden worden was slechts een van de mindere aansporingen.
Na dankzegging maar dan voortdurend konden wij ons losmaken van deze persoon en gingen op weg naar het juiste breed pad. Dit werd gevonden en zodoende kon de Brand betreden worden. Mocht u hier associaties van droogte en hoge temperaturen bij krijgen dan klopt alleen het laatste. Want wat een derrie troep is het hier. Sandalen zijn zeker niet aan te raden tenzij met zwembroek.
Wanneer u net als de HH dit gebied doorloopt (wij kunnen nu wel zeggen dat u eerst vooral rechtdoor erin gaat en middels 180 draai weer rechtdoor eruit, dan maakt u kans om bij de nepperd Zandleij middels 2 bruggen de grote gaat heen en keert weerom truuk de in de titel aangehaalde laarzenman te ontmoeten. Wij hebben met gevaar voor ieders leven een foto kunnen maken.


De volgende passage is niet geschikt voor onder de 18. Druk op ENTER als u boven de 21 bent.


De laarzenman
Genoemde heer stelde HF het commando-vraag wat te doen met de plastic waterfles zodra deze leeg was. En daarbij werd direct gesommeerd dat er geen sprake van kon zijn dat dit ook maar ergens in het bos. Dit HF volkomen van deze wereld gerukt achterlatend.  Hoewel de HH hete vuren niet uit de weg gaan was het in dit geval noodzakelijk om in alle rust ons brood op te eten en stiekum wat te drinken te nemen, uit het zicht van de laarzenman. HH kreeg eindelijk de gelegenheid om vriendelijke woorden richting HF uit te spreken zodat het wel leek te gaan. Hoe onzinnig die gedachte bleek even later toen HF met een voortreffelijke leek wel ingestudeerde salto de vloer van de Brand bekeek. Gelukkig geen botbreuken or erger nog dus er kon op eigen gelegenheid verder.

Wanneer u nu niet bent afgehaakt kunnen wij verder met de beschrijving. Uit de Brand, langs de Rustende Jager (hem of haar werd niet gezien) en dan aan de rechterzijde de roodwitte LAW markering blijven volgen, tot u uiteindelijk bij de Klinkert komt. Onderweg steekt u wederom zand over, maar daar is zoals eerder opgemerkt iets aan de gang om het zwerven een halt toe te roepen. Hoewel dit een kuitenbijter deel is wacht u bij arrivatie ter hoogte van de Klinkert de volgende verrassing. Een ANWB hulpdoos. Wij durfden niet te kijken, u wel?

Zuipen en drinken en eten deden wij in genoemde locatie. Vergeet u niet bij de Leffe met zonder te bestellen anders wacht u. Overigens namen wij hier ook een Corsendonk, die was lekker fruitig maar smaakte niet naar meer. Een was genoeg. Het bitter was beperkt en zonder mosterd. Voor dat laatste moet u bitterballen bestellen.


Bron: route 14 van de ANWB. Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u oh medeburger