Totaal aantal leaks

zaterdag 26 mei 2012

Number 23

Ons eater egg: ergens is lood verborgen

Zo, nu eerst maar dit. Wandelen kan leuk zijn maar overdrijving voert tot prestatie en lood in den benen. Daarnaast is het natuurlijk zo dat wij ook graag anderen uitnodigen tot en daar niet tussen willen komen.
Vandaar dat deze week uitvoerig met anderen en diversen is overlegd hoe nu verder. Limburg is geweest, daar hebben we het niet meer over maar het wandelleven moet wel verder. Hoe nu verder? Oh, u wilt het echt weten!
Nu dan, HF kwam met behoorlijke aarzeling, hoegenaamd had hij een file ontdekt en was aansluitend erin gaan staan, veel later dan gebruikelijk en verwacht ten huize van HH ter uiteindelijke ophaling. Hoewel jassen en der paraplu deelgenoot kunnen wij nu reeds verklappen dat gebruik ho maar.

HH had op verzoek diverse schaduw en lommerrijke wandelingen opgezocht op ons onvolprezen www en dus ook internet. Tja, toen kwam het keuze moment en hoewel HF de keuze aan HH liet wist de laatste toch HF te bewegen een voorkeur uit te duiden. Zodoende gingen wij groen wisselen en wel de nummer 23. 18 km zou het worden , zowel en inclusief heen als terugwandeling.

Na aankomt in het onvolprezen Veenendaal werd ons de bereiking ender parkeer getracht te ontmoedigen. Maar na omzwervingen werd toch besloten vanaf het begin en laat alle openbrekingen en asfalteringswerkzaamheden maar de ... krijgen.

Schoenen gewisseld, bij HF loodvulling, en op weg.

Dichterslaan helemaal uitlopen en na verloop wordt dit landweg. Onderweg nog even dit. Wilt u nooit ender nimmer gebruikte groene wissels als teken van ondankbaarheid zomaar weggooien? Laat dit een les voor u zijn.

Bij een donkergroen electriciteitshuisje RA en dan gaat het feest beginnen. Steeds met een lekkere schaduw werden de HH begeleid bij de eerste onzekere stappen. Wandelend komt u ook langs het egelmeer. Hier is sprake van dramatiek en laag water. Om hier dan een dergelijke meterunit te plaatsen lijkt de HH overdreven, mar een effect wordt wel bereikt. U moet zich hier wel gaan realiseren dat u de hele amerongse berg gaat beklimmen. Slaat de schrik u nu reeds om het hart dan is retournering nog steeds een optie.
Hebt u de aanwijzingen met goed gevolg dan kunt u bij AP21793 (met zes sprongen) LA en een stijgend grindpad. Hiermee wordt voorkomen dat de berg naar u toe komt. Eenmaal boven is uitpuffing maar ook uitrusting mogelijk en begint de kalme afdaling naar Amerongen. U blijft aan de buitenzijde en via statige huizen en dito kerk wandelt u langs het kasteel. Alhier was sprake van de gelukkigste dag van hun leven.De HH werden hier (wij denken voor de zekerheid) begeleid door 2 heren en 2 dames. Terwijl de HH wat mijmerden over de dames werd er natuurlijk wel verder gewandeld. Vlak voor het kasteel LA en gaat u de laagte weer in. Vlak voor Zandvoort gingen wij bankzitten naast een heer die de telefoon tot nadere acties wilde bewegen.
Wij daarentegen nuttigden drank en spijzen. Verderop RA en dan gaat u door de bos-uiterwaarden combinatie en met bescherming. Wij ontmoetten hier hooglanders met mannelijke kenmerken maar niettemin begaan met het lot der HH. Klaphekken en voor de molen LA. Pannenkoeken kunt u maar de HH gunden zich deze niet, aangezien HF de dag reeds begonnen was met loden exemplaren gevuld met lood. En deze zaten inmiddels in de benen.

Bij de pannenkoek voorzichtig oversteken (Elsterstraatweg) en dan gaat u gestaag RD. U moet wel in de negeer modus zijn ingesteld anders wordt de verleiding te groot. Via RA fietspad en let op zandweg gaat u LA en is landgoed Prattenburg binnen bereik gekomen. Hoewel wij ons kunnen voorstellen dat u direct moet u toch 100 meter verder wezen. Wandelt u zoals de HH dan volgt strak langs dennenbos. Dat laatste moet u echt letterlijk nemen. Dus strakten wij zo strak mogelijk, overstaken een overdekt heideveldje en bijna aan het einde kunt u RA om een kijkje te nemen bij kasteel Prattenburg. De HH keken tot zij samen 2 ons wogen maar nietus dus. U gaat middels "Y" splitsingen vaak RA en uiteindelijk LA. U komt dan uit bij de Dijkstraat hoewel deze zich niet direct zo bekend zal maken. Aldaar is het wandelen tot aan huis 132b en dan kunt u RA. U herinnert zich mooie herinneringen en aha. Inderdaad, hier begon het allemaal. Nog steeds was de 2e hands groene wissel niet opgeruimd (foei!) maar wij gingen naar de auto en middels dit vervoermiddel gingen wij boeken lezen onderwijl bier drinkend en garnituren nuttigend. HF bestelde een emmer Hoegaarden, HH een zware kelk met Jupiler.

Bij het weggaan werd HH nadrukkelijk aangeroepen. Dit bleek in de familiesfeer te liggen. Om bepaalde vrouwen niet onnodig bezorgd te maken laten de HH het hierbij.


Mogen wij u de volgende keer weer kijkend, lezend en hopelijk genietend aantreffen?
Nog een tip: deze verhalen laten zich heerlijk lezen terwijl u laaft aan een helder dan wel donker bier, al naar gelang uw voorkeur.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u oh medeburger