Totaal aantal leaks

zaterdag 12 mei 2012

Pearl for menDeze keer was het motto. We oefenen nog een keer voor Limburg maar het hoeft niet persé 20. Vandaar dat HH nog net op tijd een schone wandeling van 18 km had bekomen van het inmiddels beruchte www. Aldaar kunt u bij klik, print en wandel (let op de juiste volgorde) deze wandeling bekomen.
Zoals u uit het bovenstaande al kunt opmerken is 18 schromelijk onderdreven. Zonder extra beslommeringen (waar de HH om bekend staan) schuift u makkelijk 21 km weg. Voordat u begint is dat wel een moment van bezinning en overpeinzing. Ook kan de plattegrond die u kunt klik, print en wandel een beeld geven benevens de waarheid. Daar waar de HH voortdurend het hoofd naar beneden plaatsten vanwege onderdoor A58 kunnen wij u meedelen dat u nergens zult. Pfff, wederom dankzij en doordat de HH weer een zorg minder. Graag gedaan. U kunt met opgeheven voorhoofd en dito achterzijde de voltallige wandeling belopen.

Wij aten wat en deden H2O

HH leert paard rekenen
Waarom pearl en men in de titel vraagt u? Graag gedaan wederom. De pearl slaat op de men wandeling en men slaat op het feit dat het een parel van een walk is geweest. Waar kunt u in Nederland nog vrijwel een gehele wandeling onverhard lopen? Vanaf nu weet u het ook. U ziet, wij behouden informatie niet noodzakelijk bij ons.

Enfin, rijdt naar kampeerterrein de Hoevens en niet via de navigatie. Want dan gaat u 5 km onverhard via Poppel en u heeft de hele dag nog onverhard.
Aldaar aangekomen bewondert u de omgeving en de camping en daar waar HF het begin niet wist te raden was HH direct aan de wandel. HF volgde natuurlijk. U begint met de in principe gele pijlen te volgen. <96> U omloopt tipi, blokhutten, vijver, en nog veel meer. Via de gele beukenlaan gaat het naar de bruine beukenlaan. Deze wandeling bestaat heel veel uit nummers dus de talenknobbelaars onder u hebben het moeilijk. Dan naar <42>. Mocht u een aanwijzing op dit punt missen dan biedt de routebijschrijving verrassende oplossingen. Dan gaat het naar <40>. U kronkelt hier een jewelste en zachtveert ook nog eens. De volgende is <52>.  Merkt u de blauwe palen op?  In deze omgeving is ondergroei en crisis beplanting te bemerken. Dan volgt <53>. Ook een mooi punt. En voorzien van een brede laan. Richting <54> krijgt u rode palen. Me dunkt dat u nu wel ziet hoe het werkt. Na <54> wordt de richting <55>. Onderweg passeert u een grafheuvel. Gemist terwijl u dit leest? Geeft niets, er volgen meer. Vanuit <55> en observatiehut gaat u naar <56>.  Nu moet u eens opletten. We slaan hier alle tussenliggende getallen over en maken in een keer de sprong naar <60>. Hier loopt u mul en paarden maken mullers. Nu gaan we aftrekken want we mikken nu op <30>. Onderweg aten wij wat en dronken wat vocht. Pas bij het weggaan viel ons een rode plantenknipper op die zich bij het zien van de HH rakelings uit de voeten maakte. Bij <30> gaan we een rechte heide in en voorbeeldig komen we dan bij <27>.

Zicht op Riel

Hier verlaten we dan de rechte heide (lokaal foutief als regte heide omschreven) en pakken de tour naar <28> op. Bent u daar dan slaan we vele over en richten onze pijlen op <32>  Onderweg verweren de stenen en de spreuken maar mogelijk kunt u er wel garen bij spinnen. Het betreft poosplaatsen met reflectie. Vanwege de vele zonneschijn hadden wij daar geen gemak van. <32> is een fijn vispaadje zonder het gebruikelijke gedoe van visafslag, geschreeuw en zoute haring. Hier loopt ook de Leije. Mocht u niet zoals de HH onderweg al aan het bier willen dan kunt u hier  een onderbreek inlassen die u brengt naar Riel. Betekent helaas wel dat de route minder fraai is en u nog meer zult uitlopen. De HH koersen aan op Looijenhoek <23> maar voordat gaat u LA <24>. Dan is het volgende doel <25>. <25> verloopt naar <26> en via de Brakelse Heide met vreemde hoogtes en dito laagtes (en het is geeneens heide) komt u bij de in ere herstelde maagd Maria met een oncomfortabel bankje. Wij vroegen een lokale dame over het waarom van het oncomfort maar zij gaf als uitleg de wiebeligheid. Oordeelt u zelf. Hier maken wij een sprong in de tijd en gaan direct naar <59>. U heeft hier een betere bank met uitzicht, niet alleen op natuur maar ook bovenmenselijke hoeveelheden menselijke uitwerpselen. Via Riels Hoefke en handige people komt dan <59> in zicht vanwaar u naar <58> kunt gaan. Bij <58> niet naar De Hoevens gaan (erg saaie, rechte brede grindpaden) maar via Ooievaarsnest naar <57>. Hier ligt de lange knuppelbrug dwars door het natte dal van de Leije. Vanaf <57> naar <42>.

Hee denkt u bij <42>. Bekend terrein. Klopt, hier was u al een soort van reeds. Via de goorstraat gingen de HH direct op de camping aan en ontdeden zich van schoeisel en dergelijke. Het zoeken was naar Klein Amerika maar om achtervolgers af te schudden deden de HH net of zij in andere horeca zouden gaan zitten. U weet nu wel beter.

Wat volgde:

bittergarnituur
vurige nonnen, blonde snollen en reguliere dubbels.

De dame der bediening had direct in de gaten dan wij olijke HH zijn die niet ervoor terugdeinzen om elkaars dames om te ruilen. Tevens was zij voorzien van beroding in het gelaat toen zij ondeugende gedachtes kreeg. Dat roepen de HH blijkbaar in de dames op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u oh medeburger