Totaal aantal leaks

zaterdag 15 september 2012

Dementi genti?: nr 23 V2Zo de kiezer heeft gesproken, nu is het de beurt aan de HH.

Wat moet je met zo'n titel? Natuurlijk ironisch bedoeld maar toch. Soms gaat de waarheid ook al zo hard dat de leugen op achterstand wordt gezet en in feite ermee aan de haal gaat.
De titel had ook kunnen zijn: Zoekt de verschillen, maar dat hebben de HH als extra service naar u beste lezers al voor u gedaan. Zo.

Soms gebeuren dingen die niemand kan voorspellen. Waarschijnlijk geheugengebrek, maar ook lokale domheid. Of gewoon pech. Maar eens in de zoveel tijd vertonen de HH een zekere stoerheid die grenst aan masculin. In dit geval: net doen of je de route niet kent en gewoon de ander ermee overvallen. Die laatste als steeds even onnozel heeft niets in de gaten. Denkt de ander zult u eens.
Zo kan het gebeuren dat we opnieuw naar Veenendaal afreisden om daar in alle oprechtheid een wandeling aan te vangen die in bepaalde ogen nieuw was. Het duurde telkenmale niet lang maar wel lang genoeg om eerst file vrij naar Veenendaal af te reizen en daar de auto bij een bepaald station te parkeren. Alsof dat niet genoeg was moesten natuurlijk de schoenen worden gewisseld.
Tijdens dit inmiddels wereldberoemde ritueel werden de HH gadegeslagen door Veenendaalse schonen in diverse formaten en afmetingen. Dat maakt ons niet uit maar dan is het maar bekend.
Zo werd een snode opmerking gemaakt door een vrouwpersoon op zekere leeftijd die blijkbaar de conclusie trok dat de HH de paden op en vervolgens de lanen in zouden gaan. <Waar verstopt men door de weeks deze orakels? Woont zoiets gewoon thuis? Kijkt het TV? Luistert het naar Spotify? Kijk, de HH niet>
Wij vragen u: wie heeft hier gelekt? Hoe kon deze persoon dit weten? Wij dreigen nu reeds te stoppen met publiceren tot de onderste steen een plekje hoger ligt.
Inmiddels liepen wij verder en werd het allengs duidelijk dat we niet naar elkaar verborgen konden houden dat de route al gelopen was en niet eens zo heel lang geleden.

Vandaar bijgaand ons integrale verslag van destijds aangevuld met aanvullingen des hedens. Wilt u het origineel lezen en de bijbehorende foto's inzien zoek dan op nr 23.

situatie 14-9-2012

Zo, nu eerst maar dit. Wandelen kan leuk zijn maar overdrijving voert tot prestatie en lood in den benen. Daarnaast is het natuurlijk zo dat wij ook graag anderen uitnodigen tot en daar niet tussen willen komen.
Vandaar dat deze week uitvoerig met anderen en diversen is overlegd hoe nu verder. Limburg is geweest, daar hebben we het niet meer over maar het wandelleven moet wel verder. Hoe nu verder? Oh, u wilt het echt weten!
Nu dan, HF kwam met behoorlijke aarzeling, hoegenaamd had hij een file ontdekt en was aansluitend erin gaan staan, veel later dan gebruikelijk en verwacht ten huize van HH ter uiteindelijke ophaling. Hoewel jassen en der paraplu deelgenoot kunnen wij nu reeds verklappen dat gebruik ho maar.

Deze keer was HF gewoon op tijd om wellicht een van de laatste ritten in de huidige Xantia te doen aanvangen want wijsheden vooraf dit keer noopten tot omkijking naar ander verplaatsvoertuig.

HH had op verzoek diverse schaduw en lommerrijke wandelingen opgezocht op ons onvolprezen www en dus ook internet. Tja, toen kwam het keuze moment en hoewel HF de keuze aan HH liet wist de laatste toch HF te bewegen een voorkeur uit te duiden. Zodoende gingen wij groen wisselen en wel de nummer 23. 18 km zou het worden , zowel en inclusief heen als terugwandeling.

Eigenlijk nu hetzelfde waarbij het leek of het allemaal weer even nieuw was. De stelligheid waarmee HF HH ermee overrompelde kon deze laatste niet weerleggen alzo en dus geschiedde. De rest is geschiedenis.

Na aankomt in het onvolprezen Veenendaal werd ons de bereiking ender parkeer getracht te ontmoedigen. Maar na omzwervingen werd toch besloten vanaf het begin en laat alle openbrekingen en asfalteringswerkzaamheden maar de ... krijgen.

Nu konden we gewoon bij het station parkeren waar volgens een ander lokaal orakel 4 x per uur een trein te zien zou zijn. U vergeeft de HH dat zij dit soort futiliteiten niet gaan controleren.
Asfalteringswerkzaamheden waren afgerond en dus klaar. 

Schoenen gewisseld, bij HF loodvulling, en op weg.

Zie opmerking hierboven.

Dichterslaan helemaal uitlopen en na verloop wordt dit landweg. Onderweg nog even dit. Wilt u nooit ender nimmer gebruikte groene wissels als teken van ondankbaarheid zomaar weggooien? Laat dit een les voor u zijn.

Deze boodschap is goed aangekomen. Niets gevonden. Hulde!


Past op voor mountainbikers
bergen op in lanen
Bij een donkergroen electriciteitshuisje RA en dan gaat het feest beginnen. Steeds met een lekkere schaduw werden de HH begeleid bij de eerste onzekere stappen. Wandelend komt u ook langs het egelmeer. Hier is sprake van dramatiek en laag water. Om hier dan een dergelijke meterunit te plaatsen lijkt de HH overdreven, mar een effect wordt wel bereikt. U moet zich hier wel gaan realiseren dat u de hele amerongse berg gaat beklimmen. Slaat de schrik u nu reeds om het hart dan is retournering nog steeds een optie.
Hier kozen wij dit keer wel de juiste route zodat we toch enigszins anders konden voortschrijden. Het was ook omstreeks deze tijd dat wij sinds lange tijd weer eens twee herten mochten waarnemen. Tijd voor een foto werd ons en dus ook u lieve lezer niet gegund. De waarschuwing voor de mountainbikers moet u aangaande slaan niet in de wind hoewel niet duidelijk werd voor wie de waarschuwing het meeste effect heeft of zou moeten hebben.

zomaar wat actie onderweg
zomaar wat actie onderweg
Hebt u de aanwijzingen met goed gevolg dan kunt u bij AP21793 (met zes sprongen) LA en een stijgend grindpad. Hiermee wordt voorkomen dat de berg naar u toe komt. Eenmaal boven is uitpuffing maar ook uitrusting mogelijk en begint de kalme afdaling naar Amerongen. U blijft aan de buitenzijde en via statige huizen en dito kerk wandelt u langs het kasteel. Alhier was sprake van de gelukkigste dag van hun leven.

Vandaag slechts een groep fietsers die verschillende taken spraken. Een hiervan was dermate de tel kwijt dat hij slechts met 2 vingers kon aangeven dat er nog nakomelingen te verwachten waren.
zomaar wat actie onderweg

De HH werden hier (wij denken voor de zekerheid) begeleid door 2 heren en 2 dames. Terwijl de HH wat mijmerden over de dames werd er natuurlijk wel verder gewandeld. Vlak voor het kasteel LA en gaat u de laagte weer in. Vlak voor Zandvoort gingen wij bankzitten naast een heer die de telefoon tot nadere acties wilde bewegen.


zomaar wat actie onderweg
Dit ritueel herhaalde zich met dien verstande dat aangenaam gezelschap ontbrak. Niettemin kwam na enige tijd wederom een lokaal orakel langs die wist te melden dat dit wel een lekker plekkie was. Waar halen ze het vandaan? Vermeldenswaardig is wel dat ook dit orakel niet helemaal conform de standaard maatvoering was uitgevoerd.
Wij daarentegen nuttigden drank en spijzen. Verderop RA en dan gaat u door de bos-uiterwaarden combinatie en met bescherming. Wij ontmoetten hier hooglanders met mannelijke kenmerken maar niettemin begaan met het lot der HH. Klaphekken en voor de molen LA. Pannenkoeken kunt u maar de HH gunden zich deze niet, aangezien HF de dag reeds begonnen was met loden exemplaren gevuld met lood. En deze zaten inmiddels in de benen.

Hier geen bijzonderheden behalve ten gunste van HF lieten de hooglanders zich niet zien.
Ondanks molenweg is deze er gewoon
Bij de pannenkoek voorzichtig oversteken (Elsterstraatweg) en dan gaat u gestaag RD. U moet wel in de negeer modus zijn ingesteld anders wordt de verleiding te groot. Via RA fietspad en let op zandweg gaat u LA en is landgoed Prattenburg binnen bereik gekomen. Hoewel wij ons kunnen voorstellen dat u direct moet u toch 100 meter verder wezen. Wandelt u zoals de HH dan volgt strak langs dennenbos. Dat laatste moet u echt letterlijk nemen. Dus strakten wij zo strak mogelijk, overstaken een overdekt heideveldje en bijna aan het einde kunt u RA om een kijkje te nemen bij kasteel Prattenburg. De HH keken tot zij samen 2 ons wogen maar nietus dus. 

Wij wisten van een vorige keer dus dat kijken werd op voorhand achterwege gelaten. Ook dat strakke deel is nog steeds niet uit de route verwijderd dus u zult weer het enge donkere deel doormoeten en dan pas de kleine en schattige heideveldjes kunnen oversteken. 
vandalisme
Een nieuwer fenomeen diende zich hier aan: terwijl de HH uitgebreid verslag deden van de laatste ontwikkelingen in dildo land bleken wij te worden afgeluisterd door semi-wandelaars die eigenlijk niets anders deden dan gekleed onder een grote paraplu andere wandelaars af te luisteren. Bah! Maar wellicht dat zij met de opgedane kennis enig voordeel kunnen behalen.  Tevens werd wandelen op het laatste deel van dit herhaalde genoegen ons nagenoeg onmogelijk gemaakt aangezien betaalde vandalen werkelijk overal de bomen omzaagden en de restanten lieten liggen. Zelfs een opmerking van HF ditendataangaande werd alsof onbegrip hoogtij vierde naast de heren gedeponeerd. U begrijpt, als dit aan het begin van de wandeling was gebeurd had hier een heel ander verhaal gestaan.....

U gaat middels "Y" splitsingen vaak RA en uiteindelijk LA. U komt dan uit bij de Dijkstraat hoewel deze zich niet direct zo bekend zal maken. Aldaar is het wandelen tot aan huis 132b en dan kunt u RA. U herinnert zich mooie herinneringen en aha. Inderdaad, hier begon het allemaal. Nog steeds was de 2e hands groene wissel niet opgeruimd (foei!) maar wij gingen naar de auto en middels dit vervoermiddel gingen wij boeken lezen onderwijl bier drinkend en garnituren nuttigend. HF bestelde een emmer Hoegaarden, HH een zware kelk met Jupiler.

Deze keer togen wij naar het onvolprezen Nieuwerkerk aan den IJssel alwaar langs wat men zegt de oudste weg van nederland enige uitspanningen zijn opgegraven die oh wonder direct in bedrijf konden worden genomen. Tip: de naam luidt CafĂ© l'Esperance. 
Daar bekwamen wij bieren en iets voor erbij in grote hoeveelheden.

Bij het weggaan werd HH nadrukkelijk aangeroepen. Dit bleek in de familiesfeer te liggen. Om bepaalde vrouwen niet onnodig bezorgd te maken laten de HH het hierbij.

Deze keer niets van dit alles. Gewoon naar huis en onder de douche. Everybody happy.

Mogen wij u de volgende keer weer kijkend, lezend en hopelijk genietend aantreffen?
Nog een tip: deze verhalen laten zich heerlijk lezen terwijl u laaft aan een helder dan wel donker bier, al naar gelang uw voorkeur.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u oh medeburger