Totaal aantal leaks

maandag 3 september 2012

Herenwissel nr1: de witte gloedWaarom duurde deze beschrijving zo lang:

1. er was sprake van uitstelgedrag. Weliswaar kort, niet ter afstel, maar vervelend genoeg
2. er was geen route beschikbaar. Zoekacties en wat dies meer zegde ten jammer.
3. vanwege de geheugen problemen van de HH zal er toch eerst gewandeld moeten worden alvorens verhalen kunnen volgen.

HH doet onderzoek
Haagse rituelen
Zodoende kon het gebeuren dat HF eerste belde voordat HH belde. Vandaar dat HH HF te woord kon staan en vragen naar hoezo en waarom. Weer bleek de boosdoener. Regen in zekere mate. Wat bleek alras? Later vertrekken is de uitkomst. Zo gezegd doen.
Rond 10.30 uur van deze morgen stond HF dan ineens voor de deur en kon het volgende probleem worden geanalyseerd.  Als we zo laat vertrekken waar is dan de route? Grote paniek want er was er geen. HH altijd goed voor een slag der kwinken kwam met het belegen voorstel om dan maar richting Den Haag en beter nog Duindorp te rijden, want misschien konden wij een bakkie doen bij een oh cherso babe. Het vooruitzicht en alles wat daarbij hoort ontroerde vooraf.

Als een gezwinde speer werd gereden in alle rust naar Den Haag alwaar HH een aangename route wist naar de bosjes van Poot. (sportlaan is een punt van herkenning). Daar parkeerden wij, zetten de auto uit, en schoenen werde gewisseld waarbij links wel links bleef en zo verder.
eigen huis eerst

met gevaar voor eigen leven
De route meter werd aangezet, de pasjes ingezet en allereerst het bos door. Middels behoorlijke stijgingen en dito behoorlijke dalingen bereikten wij het eindpunt van lijn 12 alwaar wij de duinen in gingen richting Kijkduin. Eerst zie je echter vooral Kijkduin niet. Maar onder een keuvelheid die aan damesgemoed deed denken wandelden de HH kwiek verder en gingen ook nog over een gedeelte met hoge landers, alwaar HF toch een kleine overwinning behaalde door gewoon met HH mee te lopen, dit ondanks zijn natuurlijke angst voor deze dieren.

Toen na voortschrijdend inzicht Kijkduin in zicht kwam bleek duidelijk dat afhankelijk van weer en verkeer deze plek kan verschillen tussen triest en aangenaam. Wij deden de hele boulevard aan strandzijde en aan het einde linksaf richting Ockenburg. Natuurlijk gingen wij niet zo ver maar bogen eerder af richting sportvelden alwaar heerlijk gegeten kon worden onder het genot van een nabije waterpomp. HH wist te vertellen dat we die steeds meer zullen zien. Hoezo kan men vragen.

Onder het onregelmatige kletteren van wat hemelwater kon een blik worden geworpen op de chinese muur en vandaar kon het rechtdoor naar Meer en Bosch, langs de uitspanning (HH had nog herinneringen aan een bepaalde lokatie maar men verbouwde zodoende) en eigenlijk gingen wij op eigen wijze langs en door diverse parken, landgoederen, goudenregenstraat, alwaar de fa Lint en Martens van niets wist, fahrenheitstraat, toch weer sportlaan en bij lijn 12 ging het rechtsaf de duinen in. Dat hier sprake is van nieuwbouw moet u zelf maar eens gaan toetsen.
Helemaal langs de haven wilden de HH niet, zodoende ging het via genoemde bosjes van Poot weer met beklimmingen en zo naar de auto.
Aldaar werd nog even een dame bewonderd maar wij konden niet blijven.

Dan maar naar Rotterdam alwaar een belgisch aandoende gelegenheid zowel bereid als in staat bleek ons van bieren (deels uit een Kluis!) en warme ballen te voorzien. Buiten zittend zagen wij witte gloeden in allerlei stadia passeren.

Vanwaar de titel vraagt u. Dit vereist enig inzicht uwerzijds in de huidige reclame wereld. Er wordt momenteel uitleg gedaan in de reclame blokken naar het waarom dames ook wel eens krabbelen op plekken waar HH regelmatig kratsen. Onderhavige HH wisten niet dat dit te maken heeft met de witte gloed, in de volksmond ook wel witte vloed genoemd. Je kunt hier zonder recept nu wat voor krijgen (natuurlijk tegen betaling) maar dan hoeft de huisarts het niet te weten.
Wisten de HH veel dat de wijze van kleding in driekwart maat ook de staat van gloeden en vloeden aangeeft.
Zo ziet u maar: volgt de HH en wijsheid wordt u in de schoot geworpen.route zonder beschrijving


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u oh medeburger