Totaal aantal leaks

maandag 13 mei 2013

Martinrive - from nine to eleven

U kent het wel, HH ze hebben aangekondigd nu eens echt te gaan wandelen. En zie daar, het tijdstip is gekomen om u te openbaren hetgeen zich onlangs heeft afgespeeld.
Hiertoe moest een lange reis worden ondernomen vanuit de regio Rotterdam helemaal naar de Belgische Ardennen. Dit betekende concreet dat de wagen van HF in dit geval veel verder moest rijden dan regulier al het geval is.
Nu was ten huize van HH inmiddels auto matig bereikbaar zodat voor de deur kon worden geparkeerd. HF kon van de gelegenheid gebruik maken of kortstondig binnen te komen en een grappig onderhoud aan te gaan met de aanwezige dame des huizes. HH kon intussen alle zaken verzamelen en bepakt met extra tassen werd de auto volgeladen. Er lagen immers al spullen.
Daarna kon het grote avontuur beginnen. Helemaal langs Antwerpen, richting en door Luik en nog verder moest het gaan.
Niettemin kon uiteindelijk bij Aywaille de weg worden verlaten en was er noodzaak tot benenstrekking middels een wandeling. Gestopt werd bij Martinrive, waarom zou je niet?


Na parkeren en schoenenritueel, goede zaken behoeven geen wijn, ging het dan op weg. Dit keer nog voordat de overnachting plek was bereikt.


Martinrive is een gehucht, maar kan daar niets aan doen. De wandeling daarentegen wel. Uren later dan gebruikelijk moest er dan worden gewandeld. De route beloofde negen, daarover straks meer. Wanneer u de N633 hebt overgestoken wordt beklimming verwacht. U kunt het hoofd schudden en bedenkelijk gezichten maar er is geen ontkomen aan.
Je zult nu een heel stuk behoorlijk moeten stijgen. Via wederom een gehucht Chambralles ga je RA en via landweggetjes en dito kom je weer in een gehucht hoegenaamd Hoyemont. Nu is dit ook een gehucht, dus verschil moet blijken uit kleine zaken. Zoals de naam bijvoorbeeld. Voor de kapel naar rechts en via een echt wel groot vakantiehuis wordt het pas echt spannend. Er is een zekere moed voor nodig maar uiteindelijk kom je bij het Croix de Septroux.

Vanaf het kruis is het ff opletten, zowel volgens de beschrijving maar niet voor ons. U daalt en daalt en daalt. Via de Rue des Bruyeres (wel de goede kant en goede richting) lukt het u vast om direct goed te lopen.
De HH gingen zelf op onderzoek uit en deden daarom en hierom dus meer KM dan was beloofd. Vandaar de titel zegt u? Zeker en vast. Wij bekwamen wel gezicht op lokale pracht en bewoning en kregen chips aangeboden.

Via de stijgende weg indirect maar nu dalend via een iets andere bosroute ziet u snel hoe het zit en in elkaar steekt. Dus naar beneden, gauw uit die schoenen en doorrijden naar ons vakantie adres.

Hoewel wij dergelijke reclames willen vermijden maken wij nu een uitzondering en willen werkelijk iedereen erom vragen om dit jaar in Vieuxville te gaan overnachten en wel op dit adres. U zult de HH er niet aantreffen en dat is maar goed ook. De eigenaren zullen er alles aan doen, soms meer, om het u naar de zin te maken. Basgitaristen, wandelaars, er is meer tussen hemel en aarde. Kortom, ruimgeestigen verzamelt u en doe deze locatie een eer aan zolang het nog kan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u oh medeburger