Totaal aantal leaks

maandag 13 mei 2013

Rainmen from Holland

Er moeten meters gemaakt worden. Vandaar dat nu reeds in wording is: wandeling-beschrijving nummer 3, te plaatsen tussen 1,2 en 4. Preciezer: tussen 2 en 4. Om die reden een advies vooraf: leest u eerst verhaal een en verhaal twee en daarna dit verhaal en als laatste verhaal 4.

Werkwijze: slaapt een nacht zorgen vrij. Staat op en geniet na een fatsoenlijke aankleding en douche van een reeds in bereiding zijnd ontbijt. Eitje erbij! De HH eten meestal 2 exemplaren des broods en nemen dan ook twee exemplaren mede. Hiervoor maar zeker niet alleen dienen de rugzakken die zij voortdurend met zich mee dragen en brengen. Als extra jus d'orange maar ook van het huis.
HF erbij thee, HH erbij koffie (vaak 2x).
Weest vriendelijk tegen de aanwezige mispoes.
Daarna als het lukt nog even de darmen dresseren, de laatste check en dan op weg, met genoemde rugzakken. Wanneer u wilt kunt u ze de hele tijd voor u houden, de HH bevalt het inmiddels het beste om deze op uw respectievelijke rug te dragen. Neemt voor de zekerheid dubbel water mee.
Afstand: vooraf 20 km, achteraf ca 26 km.

U verlaat de herberg en gaat LA, vervolgt via de Close Voie. Via een oversteek, tussen 2 huizen en rechtdoor komt u bij de Lembree. Aangezien het pad aan de overzijde verder gaat is oversteken een handige tip op dit punt. Voor het kapelletje van St. Roch komt u nog dit tegen. Hoewel het lijkt of HF met hele andere zaken bezig is lijkt niets wat het is en is niets wat het lijkt. Pff, eindelijk de kapel in zicht. Gewoon erlangs lopen lijkt een prima zet en blijf maar langs genoemde rivier lopen. Aangezien er sprake moest zijn van doorwaardbare plaatsen in combinatie met het stuwende water van de Lembree waren de HH te perplex om op te merken dat er voortdurend doorwaardbaar was in combinatie met alles erbij. De brug is niet nodig. Hoewel er gesproken werd over een vos kon dit niet worden gecontroleerd dus telt deze waarneming niet. Enfin, er kon gelukkig weer geklommen worden op weg naar My. Klinkt inmiddels bekend, zie ook wandeling een (de eerste, voor de tweede). Voor de beschrijving verwijzen wij u naar deze beschrijving van deze wandeling.

Vanuit My kunt u gelukkig weer klimmen, zodat bepaalde spieren kunnen worden aangesproken. Na enige strek oefeningen komt u in Ville. LA en na oversteking, LA, brandstichtende maar wel snel blussende oosterburen (Guten Morgen!) voorbij gaand liepen wij verder en bereikten een punt waarop links een niet in gebruik zijnd modelvliegtuigjesterrein en u RA gaat.
Voor de manege LA en dan moet u goed opletten of u een bosje ziet. Eenmaal gezien wandelt u gewoon verder (let op de witte bungalow links) en steekt rechts ervan over.  Als aan uw rechterhand, dat is gezien vanaf wandelend naar voren, een bos verschijnt (twas er eerst nie) gaat u RA dat bos in. Na gekronkel, zeer elementair, daalt u via een spectaculaire trap (zo maar aanwezig) af en passeert links nog een kapel alvorens u net als de HH een bak koffie gaat doen in Hamoir. Neem de eerste bakker op de rechterhoek, u kunt hier ook van het toilet gebruik maken. Heerlijke zwarte koffie in eigen kan schenkt men hier, zodanig zwart dat dit bij HF bepaalde organen en dito spieren aan het werk zette. Wij vertrokken dus iets later zult u begrijpen.

Wat u niet moet vergeten is om Hamoir op dezelfde manier te verlaten als bij aankomst.
Dus terug over de brug, tweede weg RA.
Waar slaat de titel dan op zult u zeggen? Nu hier komt het. Vooraf was ons een droge periode van 3 uur toegezegd. Dit punt was nu bereikt. Vandaar de aarzeling om op pad te gaan. Maar gelukkig, we waren net onderweg en daar begon het te regenen. HF had het al zien aankomen. Gelukkig had hij de paraplu nog, HH had en heeft hem nog. Wij konden dus onder de paraplu de suggestie van HH volgen om onder een dak van een schuur te schuilen. Kijk, die schuur, op die plek, op dat moment, voor de HH, daar gaat het om. Hopelijk ervaart u de symbiose en leest u met kippenvel verder.
Toen de droogte zich aandiende ging het met de handen helemaal vol op weg naar Lassus. Wilt u dit kasteel helemaal fotograferen dan dient u een andere wandeling te kiezen. Heerlijk op een doorgaans rustig omliepen wij dit terrein, ondertussen grappen makend, zagen monumentale bomen en stonden naast een kapel en ineens voor de Ourthe. Daar sta je dan lelijk zult u denken. Wij niet, want wij wisten dat de route LA verder ging. Weliswaar niet door een sluisje maar gewoon langs het water LA aanhouden. Uiteindelijk staat u naast e/o tussen de koeien in de wei en kan het avontuur beginnen. Wij stelden ons voor aan de koeien en zagen dat de aanvankelijke ongerustheid in de kiemen werd gesmoord. De HH konden het niet nalaten om nog even te memoreren hoe fantastisch onze dames dit deel van de wandeling als zodanig zouden hebben gevonden.

De koeien dan toch via een draaihekje achter ons laten komt u langs de rotsen van SY. Nu, die werden beklommen kunnen wij u vertellen.

Hoewel dit had gekund wensen wij niet verder uit te weiden en gingen naar een speciaal voor wandelaars en dito zonderlingen neergezet onderkomen. Teneinde de meegebrachte maaltijd te nuttige overigens. U kunt misschien zelf het vervolg al invullen?
Ook hier zaten wij net goed en wel droog in ons inkomen of de weergoden gaven aan dat er nog heel veel beschikbaar was en men deed moeite om dit in een keer over te dragen. Dit betekende dat de HH wederom later vertrokken, onderwijl gezellig keuvelend met geo-mensen.


Nadat het dan toch weer dreigde op te houden met regenen liepen wij verder en na wat omzwervingen werd SY bereikt. Aangezien dit reeds was bekeken konden wij direct door en overstaken langs de spoorbrug en bereikten ongeschonden de overzijde. Aldaar LA en langs de rivier blijven gaan. Bij een houten huis met een enorme grastuin kunt u na enig zoekwerk RA omhoog en ertussen. Tot vreugde van de HH was dit het begin van een lekker partijtje klimmen.

Eenmaal boven is het van belang dat u de weg vervolgt en pas bij een schuur loopt u verder rechtdoor en volgt de weg. Wij wisten van niets maar je loopt zo Herbet in. Overigens loopt u hier ook zo weer uit, als u de route aanduiding volgt dan gaat dit via een fraai vakantiehuis het dal in naar Bomal. Hier is horeca en toen wij er waren ook een wegblokkering. Wij besloten om hier een verdiende rustpauze in te lassen en terwijl wij genoten van bier en zo begon het (u raadt het al) weer te regenen. Zich daar niets van aantrekkend kwam er een rondreizend gezelschap op het terras. Het waren er wel twintig dus de HH bevonden zich ten opzichte van genoemd gezelschap onhandig zittend op het terras. Onvermurwbaar bleken zij echter zodat het gezelschap zich moest opsplitsen. Men was niet luidruchtig of zo. Na nog een drank en bij droog weer vervolgden wij links het dorp uit en gelukkig weer

Bijschrift toevoegen
klimmend gingen wij omhoog. Hoewel de HH het een vervaarlijk pad vonden met losse leuningen en zo bleek achteraf dat het niet hersteld behoefde. Na fraaie uitzichten, een hazelworm, twee monumentale bomen
waar u van tussen gaat, achter de flat langs, komt u na een behoorlijke tijd bij de kapel Saint Rahi. Wij namen een kijkje en gingen door zodat u uiteindelijk (misschien wordt u ook ingehaald door een piepende landrover) uitkomt bij de afdaling naar Vieuxville. Zo ziet u maar, wandelen is een bezigheid.

Over de avond rituelen kunnen wij geen nadere mededelingen doen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u oh medeburger