Totaal aantal leaks

zondag 16 juni 2013

En dat is 100

Erasmuspad der HH

Hoewel nooit een doel op zich lopen mensen zichzelf vaak voorbij. Je kijkt achterom, denkt "huh?" en je loopt door. Vaak gebeurt dit nog wel eens maar soms ook niet. Vreemd genoeg hebben de HH daar nooit last van. Wij houden van vooruit kijken en dat hele nostalgische is aan de HH niet eens besteed. Vandaag deden wij van de wikiwalks sessies nummer 100. Dat betekent dat er 99 wandelingen reeds gelopen zijn en wel door en vanwege de HH. Weet u nog wandeling 1?

Een voorbeeld
Deze 1ste wandeling volgde een sessie van 100 vorige wandelingen op, die op hun beurt enzo. Wat dat betreft staat niets de HH in de weg om voortaan van iedere wandeling een kort verhaal te maken zodat u in staat wordt gesteld om dit (altijd achter en van je af) na lezing uwer te maken. Wandeling een startte in Wortel, wandeling honderd in Rotterdam.  Dat kan geen toeval zijn.
Hermann und
De HH hadden bij een eerder avontuur een aanschaf gedaan en later nog een keer. Dat betekent dat wij u reeds hebben verteld over een jeneverpad, bekwaam als altijd verslagen door uw toppers.
Deze keer besloten wij een wandeling te doen zonder kans op teveel drank onderweg. Nee, het zou meer vanuit een zekere geleerdheid plaatsvinden. Zoiets als met een personal trainer o.i.d. U denkt wellicht dat de HH al met 2 zijn. Dat klopt, elkaar lerend en onderwijzend.

Wat dat betreft komt het goed uit dat de herendames nog een
maatschappelijke carrière ernaast hebben, de HH zijn opgegeven. Mijmerend naar elkaar toe en ook luisterend van elkaar kwamen wij tot de conclusie dat de wandeling op het vernieuwde centraal station in Rotterdam zou starten, hetgeen prima aansloot op de suggestie van de wandelroute zelve. Vreemd dat hier nimmer meer noch minder Fyra's zullen rijden. Dat had een mooie inleiding kunnen vormen tot ingebruikname.
In eerste instantie zou 9 uur een aardige starttijd zijn, maar na persoonlijk ingrijpen van HF werd dit gecorrigeerd naar 10 uur. Dit had tot gevolg dat rond 10 uur beide HH elkaar in de hal van het station aantroffen, hetgeen ons niet verraste maar u wellicht wel. En daarbij: een per fiets en dan trein, de ander per fiets en dan 2 x metro. En dan toch elkaar kunnen terugvinden! Me en ons dunkt.
Besloten werd na wederzijds gedag zeggen en dergelijke plichtplegingen dat HH begon met het nemen van de verantwoordelijkheid en het dragen van de wandelroute. Dat mag ook wel, de aanschaf bedroeg € 7,50 dus daar mocht best beiderzijds van worden genoten.
Gelukkig was de beschrijving van de route uit 2004 dus dat verklaart waarom op diverse plaatsen tijdens de route ingegrepen moest worden, soms bewust soms zeer toevallig.
En ja hoor, daar gingen ze op weg, het avontuur tegemoet. Als dat maar goed afloopt. U snapt dat wij deze regel slechts opnemen om de spanning wat op te voeren.
Wat de start van de route betreft loopt u in feite de westersingel helemaal uit, maar u kunt het museumpark meenemen, de vernieuwde Pauluskerk bekijken en komt u tussen 12 en 17 uur dan is er een stiltetuin te bekijken. (Jacobusstraat). Bij de grote plataan kunt u naar een boom kijken. In het museumpark is sprake van AUB Mijn Billen. De HH checkten nog kort de beveiliging van de kunsthal (we waren er nu toch) en vervolgden de route door middel van oversteking richting de nieuwe maas, wanneer u zoals de HH per boot de oversteek onderneemt dan is de Veerhaven een goede bestemming.  Wij moesten de overvaar schipper laten ontwaken en ter betaling van € 2,90 p.p. werden wij af - en overgezet. U dient dit zelf ter plaatse af te rekenen. Het is niet in lezing van dit stuk begrepen. HH werd gedurende de overtocht ontraden om zijn hoofd te stoten. Hij gehoorzaamde zoals gebruikelijk onder het slaken van de mokkende geluiden.
Na de lange overtocht kunt u bij hotel New York iets gebruiken. Wij kozen hier niet voor en liepen LA richting het poortgebouw,
hieronder door en dan spoedig RA.  Onderweg nog het restant van Loods 24. Via de Entrepot haven, de factorij en het stootblok gaat u de vuurplaat in. Nergens dient u de winkels te betreden. Wist u dat in deze omgeving de toenmalige  man van Neelie hier de verdediging deed van een werkelijk absurd iets (Tip: de peperklip). Maar men kon natuurlijk hier en daar niets aan doen.
Enfin, de onzin achter u latend neemt u wel de brede hilledijk en trekt u zich van HH-invloed niets aan. Dan via de Maashaven, de Dijkwerkers, de zwarte zwaan, Now and Wow, brielselaan oversteken en dito de pleinweg gaat u de zandblokstraat in. Dan wordt het verwarrend:
Katendrechtse lagedijk, Klaverstraat, Lepelaarsingel en zie daar: het zuiderpark. U komt uiteindelijk bij de volkstuintjes en kunstwerken en wandelt tot de zaadtuin en het info-bord. Hier dient u een pauze in te lassen, aangezien deel 2 van de route erbij moet worden gepakt. De HH besloten dat HH nog zou verder
beslissen tot ca 13.00 uur de etensbank zou worden bereikt. Het zuiderpark uitlopend gaat u de Meyenhage op. Weet u wat? U bent in Zuidwijk. Schere, Slinge, Hijkerveld worden doorwandeld. U ziet een amerikaanse auto die helemaal openstaat, voorzien van nieuwe onderdelen. Achter de huizen langs, over de voormalige Havenspoorlijn (hier hoeft u niet te wachten tot er nog een trein aankomt) is daar ineens de Smitshoekseweg. Mooie huizen en soms ook niet. Aan hei einde RA en meteen LA de Heulweg op. De HH zochten een .PEL-vrije bank op en ondername
n eten en drank opname. Natuurlijk werd de routeplanner gepauzeerd, op beide toestellen. Frappant was toch weer dat HF die toch echt voorzover HH dit kon vaststellen dezelfde route had gelopen er toch weer met meer kilometers vanaf kwam. HF had broodjes met HAMKA, maar wel enigszins door elkaar. HH had nog uit de ardennentrip verse paté op het brood geplamuurd. Toen het aantal .PEL-rijders toenam werd het tijd te vertrekken. Techniek aangezet en daar gingen ze
, nu krijgt u te maken met de verantwoordelijkheid van HF vanwege de route. Langs 't Schaapje (bekend bij HF en VM) komt u in en gaat u door de wijk portland. Helemaal doorwandelend komt u bij de Koedoodsekade. En daar gaat het richting Rhoon. Via wat door
wandelen en zo komt u bij het veerhuijs waar u niet helemaal op het eigen strand kunt kijken. Hoe dan ook, vanaf hier gaat u langs klein profijt (links) en het golfterrein (rechts). Och, wat kregen de HH een uitgelezen kans om dit toch merkwaardige verschijnsel te bestuderen. En wat zal het worden gewaardeerd dat het wandelpad hier zo lekker langs loopt.
Goed lezen!
Rituelen
Enige indrukken resp. rituelen hebben wij vastgelegd. Wist u dat zelfs de prullenbakken eigen handdoeken hebben? Natuurlijk hebben wij ook door de grienden gelopen. Maar daar komt u liefhebbers tegen dus kijkt u uit.
U passeert later de jachthaven en als u oplet ziet u ook de woonboot niet in de haven, want daar was ooit. Bij cafe de Gouden Arend gaat u RA de dorpsdijk waar u later middels borden verder wordt verwezen naar de metro.
Tja dan wordt u ook duidelijk dat hoewel wandelen altijd leuk blijft het hier zal eindigen. Waar merkt u dat aan:
- de route bevat geen aanwijzingen meer
- als u toch verder leest valt u in herhalingen
- op het metrospoor mag niet worden gewandeld
- hoe langzaam u de wandelgids ook omslaat, er verandert niets
- bij de metro moet u betalen en dat is niet om te mogen wandelen

Wij togen naar Rotterdam en wandelden daar nog een stukje vanaf beurs naar horeca, waar wij het nieuwe nog te verschijnen boek gingen inluiden. Dit deden wij door 3 dranken p.p. te bestellen en 2 maal snacks aan te laten rukken. Wat dacht u van bitterballen en daarna ballen van Haak?
Daarna licht rozig in de metro alwaar na verloop toch afscheid van elkaar werd genomen.

Tja, beste lezers, hoe moet dat nu verder.
Van Rotterdam naar Rhoon is geweest. U denkt misschien: hier stopt het. De HH kappen ermee.
Eerlijk gezegd is dit nooit overwogen. Vandaar dat wij nu reeds bekendmaken dat de volgende blog kan worden genoten door deze link te gebruiken:

http://100wandelingen.blogspot.nl (nee, nu nog niet kijken...)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u oh medeburger