Totaal aantal leaks

zondag 2 juni 2013

100 - 99 = Rozenburg

voor betekenis pijlen: zie tekst
Vandaag spannende tijden. Huiselijke omstandigheden daargelaten kon het zijn dat de 100e op zich moest laten wachten. De HH wilden hoe dan ook synchroon wandelen met het bezoek van onze nieuwe koning (hoewel het nieuwe er nu wel vanaf gaat ...) in den lande en om ons heen maar zeker ook onze nieuwe koningin want zij heeft aangegeven dat een verstrekking van micro kapitaal mogelijk voor de HH ook is weggelegd. U begrijpt, aangezien de donaties van onze lezers en medewandelaars ruimschoots onder de verwachte 1.000.000 euris bleven zijn wij hoe dan ook op zoek.
Crowdfunding wordt overwogen, maar eerst het gesprek met Maxima.

Vooraf wisten wij al dat dit het hoogtepunt van de totalen zou worden. De som gedeeld door het verschil is niet gelijk aan het afgeronde resultaat der delen.

Hoe spijtig dan ook te moeten constateren dat Rozenburg ineens weer niet op de lijst van te bezoeken gemeenten staat. Met een slordige twee miljoen euris is wandelgenot voor de komende 100 immers weer veiliggesteld.

Dit geldt niet voor de zaterdagavond met Paul de Leeuw en al zeker niet voor Ferry Mingelen want die is te oud om het nieuws nog te begrijpen laat staat een duiding te geven. Wat ons betreft beste HH: u bent welkom om iedere wandeling mee te komen, ender vertier ender duiding.

Toen de HH duidelijk werd dat eigen inbreng het enige zou zijn bracht kort telefonisch overleg een route en afspraak tot stand. Later bleek dat HH-dames ook telefonisch maar dit ternaaste.

Via een tussensprint bij HF toerden wij naar Rozenburg. Wist u dat u op weg ernaar toe wordt afgeleid, zowel nietszeggende borden dan wel stoplichten in niemandsland. Niets can stop us now so we gingen door en parkeerden bij een niet zo heel kleine parkeerplaats met zicht op de destijds nieuwe waterweg, de veerpont en toch ook het sprankelende achterland. Beginnend met eigen inbreng, dat wil hier zeggen een stuk wandelen en weer terug naar het begin kon dan eindelijk worden gestart met de groene-bus-wissel nummer 372, zijnde 13 km groot en lang.

HH nam de verantwoordelijkheid ter kaartlezing op zich zodat HF vrijblijvend niet kon genieten. Wandelen was ons credo. Via wat trap af (kunt u overslaan), trap op (idem) ging het dan toch richting dijkpaaltje 2.0  De rakker had zich verdekt opgesteld maar slechts het hebben van 2 verrekijkers gaf de HH helderziendheid. Graag gedaan overigens HF. Via een wijkparkje komt u in de lokale bloemenbuurt, Dahlia, Abelen, Lelie en dan:

het raadhuisplein

Schoon in al zijn bescheiden omvang, hoewel erge dingen gebeuren. De video is echt voor boven de 18 jaar en 2 maanden en 3 dagen. Wij noemen u slechts:
de G&G, de Blokkert, twee hangjeugdigen, binnenkort feest, scholen en een molen. 

Verder wandelen levert hoe dan ook op dat wij namens u de woonwijk niet mogen betreden. Angstvallig wordt iedere mogelijkheid ontnomen dat wij er een kijkje konden nemen. Zelfs de "toevallige" ontmoeting met hondenbegeleiddames gaf geen uitzicht op inzichten. Mogelijk is het u gegeven om een keer in den avond een kijkje te nemen.

Hoe dan ook, u verlaat via AW 67676, GSM mast, u oversteekt een gevaarlijke zoutzuur leiding (onder de grond gelegen) en dan begint bijna het mooiste gedeelte van de wandeling, ruim 2 km langs een spoorlijn wandelen, overigens zonder gemoedsrust deze keer. Wij zagen een 2tal hobbyisten die blijkbaar zonder tegenslag zelf met een losse locomotief heen en weer mochten rijden. Ieder doel dezes is onbekend.Langs vele fraaie partijen van hedendaagse bouwkunst en dito mogelijkheden (hectometerpaal 0,3 speelt een belangrijke rol) even oversteken, de sluis opzoeken maar voorlangs niet oversteken maar eerst erover heen lopen. Verder RA richting de betonschermen die zowel links als achter bekeken kunnen worden. Hoe dan ook een fraai plaatje. Wanneer u deze zigzaggend hebt gepasseerd is de volgende hindernis zichtbaar: de Calandbrug. Achteraf viel het mee, gewoon erover heen lopen eigenlijk. Maar dan komt het: direct na de brug RA en naar beneden en dan weer RA. Dan eindelijk weer gewoon rechtdoor, langs een explicatie van hetgeen u zou kunnen zien, vriendelijke wandelaar erbij, en doorlopen. Hier speelt 0,8 RA. Alleen HH wenste water te dumpen, HF stond nog leeg.
Na bordje van deze gemeente LA, u kunt dan de route beschrijving volgen of u doet net als de HH en brengt eindelijk zelf ook nog een zinvolle uitbreiding aan in de route.
Ach, wat hebben we een leuke herinneringen aan de boulevard rozenburg. Maar de nieuwe waterweg lonkt en dus gaat u daar RA en straks langs lopen. U ziet de heen en weer boot, u mag echt niet op de weg want die is streng voor u verboden door Rijkswaterstaat en u sluipt langs bootwachtenden (of zijn het vluchtelingen) naar de Veerheuvel, overigens nagenoeg vlak in uitvoering.
Aldaar kunt u aan een personeel vragen om drank, HF vroeg heel brutaal om witbier en hierbij werd niet bedoeld dat de kleur was gewijzigd door de aanwezige industrie en haar gevolgen.
Hoe dan ook, bier en ballen, daarvan gaan HH knallen.

En die titel dan vraagt u?
Ach, dat verklappen wij over 2 verhalen..........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank u oh medeburger